Hlavní obsah

Stávka v Barceloně. Milionová posila odmítá hrát!

Barcelona/Praha

Obhajoba mistrovského titulu v lize se fotbalistům Barcelony nepovedla, ve Španělském poháru skončili Katalánci už ve čtvrtfinále a klid ve slavném klubu není ani před Ligou mistrů proti Neapoli. Záložník Arthur, jenž se po sezoně přesune za 72 milionů eur do Juventusu Turín, sdělil vedení Barcelony, že do pokračování Champions League už v dresu Blaugranas nehodlá zasáhnout.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský záložník Arthur v dresu Barcelony.

Článek

V katalánském velkoklubu roste napětí. Jak uvádí list Mundo Deportivo, informoval Arthur vedení, že zůstane na dovolené v Brazílii a do odvetného utkání osmifinále Ligy mistrů s Neapolí (výsledek prvního zápasu 1:1), které je na programu 8. srpna, nezasáhne. Klub zdůraznil, že 23letý brazilský fotbalista nedostal povolení zůstat ve vlasti a hrozí mu přísným trestem.

Arthur přišel do Barcelony v červenci roku 2018 z Grémia a měl se stát nástupcem klubové ikony Xaviho Hernándeze. V první sezoně ale nastoupil v základní sestavě jen v 19 zápasech a v uplynulém ročníku pouze ve 14, přičemž kouč Quique Setién uvedl, že od něj očekává víc.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Una pasión que nunca me quitarán. ❤️⚽️

Příspěvek sdílený Arthur Melo (@arthurhmelo),Čec 22, 2020 v 7:57 PDT

Jakmile na konci června vešlo ve známost, že Barcelona uvolní Arthura do Juventusu a opačným směrem zamíří bosenský středopolař Miralem Pjanič, začal se Brazilec údajně chovat uraženě. V posledních šesti zápasech navíc nedostal příležitost ani na chvíli, takže je otázka, zda svým chystaným odmítavým postojem španělskému velkoklubu nějak citelně uškodí...

Reklama

Související témata: