Hlavní obsah

Tohle jsem ještě neviděl! Trenér v Lize mistrů po obrovské minele svého svěřence na kolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona/Praha

Fotbalisté Barcelony v úterním zápase Ligy mistrů s Benficou Lisabon uhráli bezbrankovou remízu. V nastaveném čase se však museli třást strachy, Švýcar Haris Seferovič se dostal do obrovské šance, jenže vůbec netrefil branku. Trenér portugalského celku Jorge Jesus skončil na kolenou. Za třicet let své trenérské praxe prý tohle ještě neviděl.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Benficy Jorge Jesus v zápase s Barcelonou v Lize mistrů.

Článek

Zápas pátého kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi Barcelonou a Benficou byl důležitý pro oba celky. Katalánci se chtěli pod novým trenérem Xavim vydat na cestu k lepším zítřkům a Benfica se zase snažila dostat se na druhé místo v tabulce. Ani jednomu týmu se záměr příliš nevydařil.

Barceloně chyběl důraz v koncovce, a nebýt skvělého brankáře Marca-Andrého ter Stegena a také neschopnosti Seferoviče, mohlo pro ni utkání dopadnout bez bodu. Právě Seferovič dostal svého trenéra Jesuse na kolena. V poslední minutě nastavení totiž nedokázal trefit odkrytou bránu.

Portugalský celek se dostal do rychlého protiútoku a ocitl se v situaci dva na jednoho. Darwin Nunez svou přihrávkou přesně našel volného Seferoviče, který měl dostatek času a prostoru míč nasměrovat do branky. Dokázal obejít jak gólmana, tak bránícího hráče, ale ten ho zřejmě vyvedl z míry natolik, že nedokázal trefit zcela odkrytou branku.

Trenér se u postranní čáry zdrceně skácel na kolena. „Za třicet let své trenérské praxe jsem nic takového neviděl, ale stalo se to," řekl po zápase Jesus. „Mně i Benfice," dodal. Ta tak nevyužila šance dostat se na druhé místo v tabulce a figuruje na místě třetím, o bod za Barcelonou.

Reklama

Související témata: