Hlavní obsah

Trapas v Lize mistrů. Přemožitel Slavie se znemožnil nevídanou chybou

Mají za sebou tři duely v Lize mistrů a už o nich ví celý fotbalový svět. Radost z toho ale nemají. Fotbalisté Midtjyllandu, kteří na cestě do základní skupiny milionářské soutěže zastavili i pražskou Slavii, při své premiérové účasti v nejslavnější klubové soutěži na svůj první bod stále čekají. Nic na tom nezměnil ani úterní domácí duel s Ajaxem Amsterdam. Dánský mistr ho prohrál 1:2, do velké míry si však porážku může přičítat jen sám sobě a nečekanému selhání defenzivy. Podívat se na něj můžete ve videu.

Sestřih zápasu fotbalové Ligy mistrů Midtjylland - Ajax AmsterdamVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu fotbalové Ligy mistrů Atalanta Bergamo - FC Liverpool

Sestřih zápasu fotbalové Ligy mistrů Real Madrid - Inter Milán

Přemožitel pražské Slavie ze 4. předkola Ligy mistrů - dánský Midtjylland - zatím sbírá v milionářské soutěži zkušenosti a platí za outsidera. Po domácí porážce s italskou Atalantou 0:4 přišel krach na hřišti Liverpoolu (0:2), nejblíže premiérovým bodům pak byl dánský mistr v úterý večer doma s Ajaxem.

Úvod zápasu však pro domácí soubor byl jako z hororu. Běžela 49. sekunda utkání, když si nizozemský favorit pohrál s nekoncentrovanou obranou Dánů a Antony poslal střelou levačkou Ajax do vedení.

Nejtěžší rána však pro Midtjylland přišla o deset minut později. Rychlý kontr hostů zastavil jeden z hráčů malou domů, brankář Andersen nepochopitelně chytil míč a průšvih byl na světě. Sudí Madden neměl na výběr, po tristním kiksu defenzivy dánského celku následoval trestný kop z hranice malého vápna, který Tadič proměnil - 0:2.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Fotbalisté Ajaxu slavili výhru na hřišti Midtjyllandu

Dánský soubor sice po parádní trefě Dreyera slavil svůj první gól v Lize mistrů v historii, ale další branku už i přes řadu šancí nepřidal, kamerunský brankář Onana už zůstal neprůstřelný. Midtjylland je tak na posledním místě v aktuální tabulce skupiny D.

Reklama

Související témata: