Hlavní obsah

Trenér Porta obvinil kouče Arsenalu, že urazil jeho rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoce končila odveta osmifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Arsenalem a FC Porto, kterou ve prospěch anglického mužstva rozhodl penaltový rozstřel. Bouřlivou dohrávku měl zápas i při rozhovorech. Trenér Porta Sérgio Conceicao obvinil kolegu na lavičce soupeře Mikela Artetu, že urazil jeho rodinu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér FC Porto Sérgio Conceicao reaguje během zápasu na kouče Arsenalu Mikela Artetu

Článek

Když skončil penaltový rozstřel, Arteta nabízel Conceicaovi ruku. Kouč portugalského mužstva se ale místo toho k němu naklonil a se zakrytými ústy mu něco říkal. Arteta se divil, nesouhlasil, po chvilce od něj Conceicao s výčitkami odešel. Arteta jen zakroutil hlavou.

„Během zápasu se otočil k naší lavičce a španělsky urazil mou rodinu. Řekl jsem mu, ať si dává pozor, protože ten, koho urazil, už není mezi námi. Měl by se soustředit na trénování svého týmu,“ prohlásil Conceicao.

Arsenal takové obvinění popřel. Samotný Arteta reagoval na tiskové konferenci stroze, když dostal otázku na konflikt s trenérem soupeře. „Bez komentáře. Moc děkuji,“ uvedl Arteta.

Nebylo to poprvé, co se Conceicao dostal se svým protějškem do rozepře. V minulosti se poškorpil například s koučem Manchesteru City Pepem Guardiolou.

„Výsledek je nespravedlivý. Zasloužili jsme si postoupit,“ mínil Conceicao. „Byla to magická noc. Bylo to přesně takové, jak jsme očekávali. Hráli jsme proti těžkému soupeři, který byl opravdu velmi dobře organizovaný,“ řekl k zápasu Arteta.

Reklama