Hlavní obsah

Trenér Uhrin litoval inkasovaného gólu

MLADÁ BOLESLAV

Úvod, jaký fotbalisté Mladé Boleslavi přichystali ve středu svému soupeři ve 2. předkole Ligy mistrů, čekal jen málokdo. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina ml. nasázeli do branky norského týmu Valerenga Oslo tři góly za necelých dvacet minut hry. Kaňkou na jinak parádním výkonu mladoboleslavských byl jen inkasovaný gól, který má v neúprosné matematice soutěže pro Nory cenu zlata.

Článek

Uhrin se i přes inkasovaný gól domnívá, že před odvetou má jeho tým postupový boj slibně rozehraný. A totéž si myslí i samotní fotbalisté, i když po poločase prý viděli trochu lepší postupové vyhlídky.

Uhrin má stejně jako celý tým za sebou úspěšnou evropskou premiéru. Přesto se necítil jako postupující. "Je pravda, že k tomu máme blíže, ale bude to ještě pořádný boj v těžkém prostředí. Věřím, však, že v něm uspějeme," prohlásil Uhrin, který nechtěl žádného hráče vyzdvihovat. "Jsem spokojen se všemi hráči," řekl a ani brankář Kučera, který několikrát chybně vyběhl, si prý kritiku nezaslouží.

V závěru zápasu viděl, že některým jeho svěřencům začaly docházet síly. "Ještě nám chybí pravidelná herní zátěž, ale to se vstupem do ligy zlepší," odhadl Uhrin, který si naopak pochvaloval úvod zápasu.

"Chtěli jsme hrát hodně aktivně a tři góly byly možná víc, než jsme si mohli přát. Škoda jen, že jsme pak trochu začali zmatkovat ve středu hřiště a nechali soupeři iniciativu," řekl trenér, podle kterého to možná byla více záležitost psychiky než kondice.

Norskému kouči ztuhl úsměv

Hostující kouč Kjetil Rekdal dnes rychle ztratil úsměv, s nímž ve středu do Mladé Boleslavi přijel. Své hráče kritizoval za špatný začátek. "Prvních pětadvacet minut nemělo nic společného s naší obvyklou hrou. Byla to jednoduše katastrofa, řada individuálních chyb, nedokázali jsme pokrýt útočníky a zasloužili jsme si vysoko prohrávat," zlobil se sedmatřicetiletý trenér.

A byl mnohem více spokojen s druhým poločasem, jenž jeho svěřenci vyhráli. "Tak to ale mělo vypadat od začátku, připravili jsme si hodně složitou odvetu," řekl, než vyrazil s týmem do Prahy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.