Hlavní obsah

Tresty za karty pro tři finalisty Ligy mistrů zůstaly v platnosti

BUKUREŠŤ

Finále fotbalové Ligy mistrů si definitivně nezahrají Darren Fletcher z Manchesteru United a barcelonští Eric Abidal a Daniel Alves. Disciplinární komise UEFA v pondělí odmítla odvolání klubů, které chtěly své hráče uchránit od automatického zastavení činnosti za obdržené karty v semifinálových zápasech. Už při zveřejnění úmyslu odvolat se si ale kluby dávaly na úspěch malou šanci.

Článek

Fletcher byl v utkání na hřišti Arsenalu vyloučen po faulu na Ceska Fábregase. United i v oslabení zvítězili 3:1 a po výhře 1:0 z úvodního duelu postoupili. Abidal také zápas s Chelsea nedohrál kvůli vyloučení po faulu na Nicolase Anelku, Alvese zase vyřadila ze hry druhá žlutá karta v soutěži. Barcelona přešla přes klub Petra Čecha gólem z nastavení na 1:1. Po domácí bezbrankové remíze to španělskému velkoklubu stačilo.

UEFA oznámila, že oba kluby jednak podaly protest až po čtyřiadvacetihodinové lhůtě po skončení svých zápasů, navíc funkcionáři UEFA tak jako tak neshledali důvod, proč by měly být výroky rozhodčích zpochybněny. "Všichni proto byli potrestáni zákazem startu na jeden zápas," uvedla v prohlášení UEFA.

Finále se odehraje 27. května v Římě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články