Hlavní obsah

Ty špinavé prase, psali na adresu Schweinsteigera angličtí novináři. Bayern jim nedá akreditaci

Mnichov

Je z toho skandál, ba skoro válka. Fotbalový Bayern Mnichov reagoval nezvykle, až radikálně. Na druhou stranu není divu. Příčí se mu, když někdo uráží veřejně jeho hráče, jako se to stalo v případě Bastiana Schweinsteigera. Vedení klubu rozhodlo neudělit dvěma britským deníkům, které záložníka na fotografii označily jako "Prase", akreditace na domácí odvetné čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Bastian Schweinsteiger gestikuluje k Wayneu Rooneymu poté, co byla hvězda Bayernu za faul na forvarda Manchesteru United vyloučena.

Článek

Do Allianz Areny mají na středu zapovězen vstup novináři bulvárních listů The Sun a Daily Mirror. Proč to všechno? Po úvodním zápase (1:1) ostře atakovali Schweinsteigera, který v úterý na Old Trafford nejprve v 67. minutě vyrovnal a před koncem dostal za faul na útočníka Waynea Rooneyho druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Schweinsteigerovo jméno tak trochu nahrává urážkám, nicméně Bayern vyhodnotil čin anglických novinářů jako nepřípustný.

Sun Schweinsteigerovu fotografii doplnil titulkem "You Schwein" (Ty prase) a Mirror dokonce  "You Dirty Schwein" (Ty špinavé prase). "Bayern Mnichov neakceptuje takový druh zpravodajství a ostře ho odsuzuje," doplnil Bayern své rozhodnutí oficiálním vyjádřením.

Postoupí Bayern Mnichov i přes absenci Bastiana Schweinsteigera v odvetě přes Manchester United do semifinále Ligy mistrů?
Ano
76 %
Ne
24 %
Celkem hlasovalo 13594 čtenářů.

Reklama

Související témata: