Hlavní obsah

Úctyhodná série Bayernu skončila. Kdybychom vyhráli šest tři, nikdo by se nedivil, nechápal Müller

Praha

Na branku Paris St. Germain vyslali 12 střel, celkem jich vyprodukovali jednatřicet. Přesto fotbalisté Bayernu středeční úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů prohráli 2:3. Jejich úctyhodná série zápasů bez porážky v Champions League se zastavila na čísle 19 (z toho 18 výher). V soutěži padli po více než dvou letech.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bayern - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Viděl jsem statistiky ze zápasu, tohle je vážně šílené. Jindy bychom dali z tolika střel a šancí pět, šest gólů. Byl to frustrující večer," posteskl si útočník Bayernu Choupo-Moting.

„Zasloužili jsme si lepší výsledek. Soupeř dal tři góly z minima šancí. My jich měli spoustu, produktivita ale nebyla dobrá. Jsme však spokojeni s tím, jak jsme se prezentovali. Způsob, jakým jsme hráli, byl špičkový. Tento tým se nikdy nevzdává. V odvetě zkusíme všechno, abychom se dostali do semifinále," dodal trenér Hansi Flick.

Obhájce sice dokázal smazat dvougólové manko, obrat ale nakonec nesvedl. Útočník PSG Kylian Mbappé svým druhým gólem zápas rozhodl. Díky tomu nakročil PSG rázně do semifinále.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Thomas Müller a Eric Maxim Choupo-Moting po vyrovnávací brance Bayernu proti PSG-

„Vždy můžete mluvit o gólech, které jste dostali. Ale myslím, že jsme klidně mohli vyhrát šest tři a nikdo by se nedivil. Je jasné, že nikdy nemůžete úplně zastavit ofenzívu PSG, která je neuvěřitelná. Máme ale také útočný přístup, proto dáváme hodně gólů, proto vyhráváme spoustu her. Bohužel teď jsme spoustu šancí zazdili," uvedl autor branky na 2:2, útočník Thomas Müller.

Reklama