Hlavní obsah

V hlavní roli sudí Královec. Kromě červené karty „založil“ také akci s vítězným gólem Ajaxu

Český sudí Pavel Královec hrál velice důležitou roli v utkání Ligy mistrů mezi Ajaxem a Barcelonou, v němž Nizozemci překvapivě přehráli favorizované Katalánce 2:1. Královec vytáhl sedm žlutých karet, jednu červenou, odpískal penaltu a ještě „založil“ akci, ze které padl vítězný gól.

Foto: Toussaint Kluiters, Reuters

Sudí Pavel Královec ukazuje červenou kartu Joelu Veltmanovi z Ajaxu (vlevo).

Článek

Královec stál ve středovém kruhu, skrz který putovala přihrávka mezi barcelonskými hráči. K Iniestovi už balón ale nedoputoval, protože ho český soudce nechtěně zastavil a daroval tak Ajaxu šanci přejít do útoku. Ten nakonec skončil druhou brankou amsterodamského týmu, když Hoesen dorazil do brány střelu, kterou gólman Pinto jen vyrazil.

Na začátku druhé půle Královec ani vteřinu nezaváhal, a když Veltman srazil na hranici pokutového území Neymara, hříšníka vyloučil a nařídil pokutový kop. "Veltman na Neymara nestačil a jasně ho zfauloval," píše Daily Mail. Penaltu vzápětí proměnil Xavi.

Kromě karetního trestu do řad domácích ale šestatřicetiletý arbitr rozdával i karty slavným Kataláncům. Žlutý trest udělil hvězdám jako Piqué, Fábregas, Iniesta či Neymar.

Reklama

Související témata: