Hlavní obsah

VIDEO: Henry Arsenalu nechybí. Jsme lepší než s ním, říká Wenger

PRAHA

Středeční vysoká výhra 4:1 v Lize mistrů nad nizozemským AZ Alkmaar udělala trenérovi Arsenalu Arsénu Wengerovi takovou radost, že se francouzský kouč hned pustil do analýzy posledních měsíců na Emirates Stadium. „Odchod Henryho nás nijak nepoznamenal. Teď jsme ještě lepší. Aršavin je příkladem naší správné politiky,“ těšilo po jasné výhře Wengera.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu oslavují branku Eduarda (vlevo) (ilustrační foto)

Článek

Arsenal Londýn si ve středu i přes vysokou výhru 4:1 nad Alkmaarem jistotu postupu do další fáze Champions League sice ještě nevybojoval, může o něj však přijít už jen v teorii sci-fi. Kanonýři se na domácím trávníku s hosty vůbec nepárali, což mělo za důsledek vedení o čtyři branky již po dvaasedmdesáti minutách. Když osm minut před koncem snižoval Lens na 1:4 z pohledu hostů, byl už na hřišti také Tomáš Rosický, jenž se do hry dostal na poslední čtvrthodinku.

Wenger v sedmém nebi

Doslova v sedmém nebi byl po konci utkání domácí trenér Wenger. „Byl to parádní výkon, soupeře jsme převyšovali jak po fyzické stránce, tako po té technické. Navíc jsme se ani jednou nedostali pod tlak,“ byl po utkání nadšený kouč Kanonýrů. „Hráli jsme sebevědomě a takticky vychytrale. Opravdu mě předvedená hra bavila,“ pokračoval dobře naladěný Wenger.

Francouzský stratég na lavičce domácích se také pustil do porovnání současného kádru Arsenalu s tím, jenž bavil diváky za dob útočníka Thierry Henryho. „Musím přiznat, že jsme určitě ještě neměli mužstvo tak kreativně vyspělé. Ofenzivní hráče jako Bendtnera nebo Theo Walcotta jsme teď k dispozici neměli. Ani Denilson, Eduardo a Rosický se v základní sestavě neobjevili. Nakonec jsme nemohli počítat ani s Carlosem Velou. Proto jsem byl tak překvapený, když lidi říkali: Nakupuj, nakupuj, nakupuj,“ nechal se pro deník Mirror slyšet trenér Wenger.

Koemana nadchl Fabregas

„Protože byl Thierry Henry tak výjimečný, lidé měli hned pocit, že po ztrátě takového kalibru nastanou problémy. My jsme ale měli jiné hráče v rukávu. Třeba Aršavin byl v tomto utkání nezastavitelný. Naší strategií je vychovávat si vlastní hráče a k nim kádr doplňovat mimořádnými fotbalisty, a on je toho zářným příkladem,“ dodal Wenger.

Kouč poraženého Alkmaaru Ronald Koeman byl zase úplně vedle z předvedeného výkonu jiného hráč domácích. „Fabregas je jeden z nejlepších záložníků vůbec. Je velice výjimečným hráčem a pro hru Kanonýrů nepostradatelný. Pokud máte k dispozici na lavičce ještě Eduarda a Rosického, pak se nemáme o čem bavit,“ složil na závěr před výběrem Arsenalu poklonu Koeman.

Reklama

Související témata: