Hlavní obsah

VIDEO: Náhradník Agüero zachránil lídra Premier League před klinickou smrtí

MANCHESTER

Klinická smrt byla blízko. Lídr Premier League hrál i po naplnění devadesáti minut se španělským Villarealem 1:1 a všechno nasvědčovalo, že ani na třetí pokus na scéně Ligy mistrů nevyhraje. Až ve čtvrté minutě nastavení spasil Manchester City střídající Argentinec Agüero, jenž vítězný gól dal. „Vzbudil spoustu emocí, neboť moji hráči se domnívali, že padl z ofsajdu,“ vysvětloval kouč Villarealu Juan Carlos Garrido svou potyčku s pořadateli poté, co sudí odpískal konec zápasu.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Manžer Manchesteru City Roberto Mancini i při zápasech svého týmu dokazuje, jakáý kouzla s balónem dovede.

Článek

Zatímco na anglické scéně Citizens vedou a drtí soupeře, v Champions League nemůže Manciniho tým zabrat. S Neapolí doma jen remizoval, v Mnichově s Bayernem prohrál a i ve třetím utkání základní skupiny se mu výhra vzdalovala.

Liga mistrů je přece jen jiná, uznal Mancini

„Pro nás bylo strašně důležité vyhrát první zápas, protože Champions League je přece jen jiná. Specifická,“ zalykal se po trefě Agüera samým štěstím trenér Manchestru City Roberto Mancini. Aby ne... Neporazit doma španělský tým, cesta ze skupiny by se pro jeho svěřence notně zkomplikovala, neboť by měl na kontě pouhé dva body. Trefou v nastaveném čase přečkal klinickou smrt a dál žije...

Fotbalista Villarrealu Carlos Marchena (vlevo) si dává vlastní gól v utkání proti Manchesteru City.foto: Reuters

„Někdy prostě musíte mít štěstí v posledních minutách a my ho měli. Teď je všechno v naší skupině dál otevřené, můžeme myslet i na první místo,“ ulevilo se mu. „Další dva zápasy pro nás budou klíčové. Nejprve musíme získat tři body v odvetě ve Španělsku a 22. listopadu uspět v Neapoli, což bude stoprocentně rozhodující zápas,“ začal Mancini hned plánovat, kudy vede další cesta ze skupiny.

Výhra jako motivace před derby

Vítězství nad Villarealem bylo pro jeho mužstvo důležité hned ze dvou důvodů. Jednak mu dalo naději pro Ligu mistrů, zároveň však působilo jako ohromná vzpruha před nedělním derby v Premier League, k němuž Citizens nastoupí na Old Trafford proti konkurenčnímu Manchesteru United.

„Výhra nad Španěly byla důležitá pro Ligu mistrů, protože v neděli náš čeká úplně jiný zápas a odlišná situace. Ale pro sebevědomí mužstva bylo určitě dobře, že jsme střetnutí s Villarealem zvládli a do vítězného konce ho dotáhli,“ přiznával italský kouč ve službách Citizens, který musel po zápase dvě ožehavá témata trápící jeho klub.

Johnson byl při střídání frustrován

Už v první půli proti Villarealu totiž vystřídal klíčového muže své sestavy Adama Johnsona, jehož nahradil Gareth Barry. A Johnson se při odchodu ze hřiště nijak netajil tím, jak je střídáním frustrován.

„Mluvil jsem s ním a on tento tah pochopil. Ve středu hřiště jsme nechávali soupeři moc prostoru k rychlým protiútokům, takže jsem musel zareagovat. Každý manažer má právo rozhodnout, zda jeho mužstvo takovéto taktické střídání potřebuje,“ bránil se Mancini dohadům, zda mezi ním a Johnsonem snad nedošlo ke konfliktu.

„Nestřídal jsem ho proto, že by nehrál dobře, naopak. Je pro nás velice důležitým hráčem. Šlo skutečně o taktický tah. Adam pouštěl hřiště zklamaný, ale můj úmysl pochopil,“ odmítal Mancini, že by se po incidentu s Carlosem Tévezem zrodil nový problém. V předchozím zápase Ligy mistrů v Mnichově se totiž jak známo odmítl argentinský útočník sedící jen mezi náhradníky rozcvičovat a Mancini prohlásil, že u něho skončil.

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru Cityfoto: Reuters/Phil Noble

Tévez se sice bránil, že šlo o nedorozumění, neboť se cítil dostatečně rozcvičený, nicméně vedení klubu ho suspendovalo na dva týdny a vyměřilo mu pokutu 400 000 liber (přes 11 milionů korun).

Teď už je Tévez zpátky, ale trenér Mancini nechce rozebírat, jaké vztahy mezi nimi vládnou. „Raději bych o této situaci nemluvil. Možná jsem měkký, protože jsem dobrý člověk a nemohu rozumět všemu,“ vykroutil se z odpovědi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.