Hlavní obsah

VIDEO: Slonice Nelly má jasno, finále LM vyhraje Bayern. Tapír, orangutan a vydry ale nesouhlasí

Hodenhagen

Populární zvířecí věštci jsou opět na scéně. Slonice Nelly, která předpovídala zápasy německé fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině, se znovu pokusila odhadnout výsledek zápasu. Tentokrát tipovala vítěze finále Ligy mistrů a fanoušky Borussie Dortmund nepotěšila. Nejprestižnější evropská klubová trofej podle ní připadne Bayernu. S jejím proroctvím se ale neztotožnili tapír, orangutan a párek vyder malých. Ti všichni očekávají výhru vestfálského celku.

Slonice Nelly tipovala výsledek finále Ligy mistrů.Video: Reuters

 
Článek

Slonice ze Serengeti Parku v Hodenhagenu předpovídala již výsledky na loňském EURU. Pokaždé tak, že kopla balón do branky označené vlajkou případného vítěze. Stejně tomu bylo i tentokrát, kdy tipovala letošního šampióna Ligy mistrů.

Branky s logem obou klubů byly postaveny vedle sebe a Nelly míč poslala do dortmundské sítě, což znamená, že očekává triumf Bayernu.

Podle informace serveru deníku Die Welt však věštila i jiná zvířata z německých zoologických zahrad a ta naopak favorizovala na vítězství svěřence trenéra Jürgena Kloppa. Shodli se na tom tříměsíční malajský tapír Baru z Lipska, párek vyder malých z Aue i orangutan Walter z Dortmundu.

Mladý tapír měl k jídlu na výběr dvě kedlubny pomalované potravinářským barvivem a před červeno-bílou upřednostnil černo-žlutou, tedy v barvách Borussie. Vydry zase hodovaly z misky s dortmundským logem. Souhlasil s nimi nakonec i orangutan Walter, kterému se ze dvou stejných jutových pytlů přece jen víc zalíbil ten, v němž se nacházel dres Borussie.

Zvířata se v poslední době stávají tradičními věštci sportovních střetnutí. Průkopníkem byla chobotnice Paul, která v roce 2010 bezchybně předpovídala výsledky duelů světového šampionátu ve fotbale v Jihoafrické republice.

Reklama

Související témata: