Hlavní obsah

VIDEO: Torres je skvělý, chválí Čech hvězdu, která konečně zazářila

LONDÝN

Český obránce Daniel Pudil si musel připadat jako na kolotoči. Jeho Genk prohrál ve fotbalové Lize mistrů na hřišti Chelsea 0:5, což byla největší kanonáda středečního večera. Brankář české reprezentace Petr Čech tak udržel podruhé ze tří zápasů v základní skupině čisté konto. Hlavním hrdinou na Stamford Bridge ovšem byl útočník Fernando Torres, který se do sestavy Blues vrátil ve velkém stylu.

Foto: Toby Melville , Reuters

Fernando Torres se raduje z gólu.

Článek

Jsi tak drahý, přitom dáváš tak málo gólů! Tyhle výtky slýchá Fernando Torres od doby, co do Chelsea přestoupil z Liverpoolu. Může si za to sám, v novém angažmá se většinou jen trápí. Ve středu však naznačil obrat k lepšímu. Dal dva góly, bylo ho plné hřiště a měl i další šance.

„Hrál výborně. Mohl dát i hattrick. Jednou trefil tyč, ve druhé půli skóroval po jeho akci Kalou. Podává dobré výkony celou sezónu. I když třeba nedá gól, tak je na hřišti hodně platný,“ chválí Torrese gólman Petr Čech na svých webových stránkách.

„Teď to okořenil po zásluze dvěma trefami a byl nebezpečný celý zápas. Byla jen otázka času, kdy to definitivně prolomí, a jsem přesvědčen, že nám góly Fernanda ještě mnohokrát pomůžou,“ avizuje brankář národního týmu.

Nešťastný gólman Genku Laszlo Koteles po pátém inkasovaném gólu na hřišti Chelsea.foto: Reuters/Toby Melville

Villas-Boas měl o kanonýrovi jasno

Blues dali bez potrestaného Torrese v posledních dvou ligových duelech dohromady osm gólů, a tak bylo otázkou, zda španělský šampión proti Genku vyrukuje v základní sestavě. Trenér André Villas-Boas však o tom měl od začátku jasno. „Fernando nastoupí, určitě by mu neprospělo, kdyby vynechal již třetí zápas za sebou. Torres trénoval naplno, navíc hrál za španělskou reprezentaci, nemáme se tedy čeho obávat,“ ujistil portugalský kouč.

A Torres se mu odvděčil parádním výkonem. „I díky Fernandovi jsme za čtvrt hodiny vedli 2:0, což bylo rozhodující. Teď máme sedm bodů a skvělé vyhlídky na postup. Ovšem pozor, zápas v Genku bude úplně jiný,“ líčil Villas-Boas.

Útočník Chelsea Nicolas Anelka (vlevo) v souboji s českým obráncem Genku Danielem Pudilem.foto: Reuters/Toby Melville

Pudila a spol. vzali na kolotoč

Čech také vyzdvihl, že Chelsea má v poslední době velmi dobrou formu. A těšil se z vychytané nuly. „Soupeř sice neměl přímou střelu na bránu, ale byly tam tři nebo čtyři důležité zásahy mimo pokutové území, tak můžu být spokojen.“

Po zápase si chvíli promluvil s reprezentačním kolegou Danielem Pudilem. Levý obránce Genku si z Londýna odvezl žlutou kartu a navrch nepopulárního „bůra“. „Byl samozřejmě zklamaný. Věděl, že jsme je přejeli. Prostě jsme je vzali na kolotoč... Hlavně byl smutný ze žluté karty, kvůli které proti nám nemůže hrát zápas v Belgii. Byla hodně nešťastná. Běžel za Anelkou a nechtíc mu škrtnul o nohu,“ bral Čech krajana v ochranu.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid