Hlavní obsah

Vrba: Po tomhle výsledku nepostoupit, to by bylo na vrácení licence

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba bere úterní vítězství 4:0 na hřišti Nõmme Kalju v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů jako vstupenku do dalších bojů. Výsledek je to prý takový, že pokud by Plzeň v odvetě nepostoupila, bylo by to na vrácení hráčské i trenérské licence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Plzně Pavel Vrba.

Článek
Fotogalerie

"Chtěli jsme tu uhrát dobrý výsledek pro odvetu a povedlo se to. Vedení 4:0 snad ani nejde promrhat. Pokud by se nám to stalo, tak je to na vrácení trenérské i hráčské licence. Muselo by se stát něco mimořádného," řekl Vrba po utkání novinářům.

Za klíčové označil standardní situace, které vedly ke všem čtyřem gólům. "Věděli jsme, že Kalju má silné útočné standardní situace, ale že naopak brání standardky trochu zvláště. My je za to potrestali. To rozhodlo," hodnotil Vrba, který ocenil především stopera Mariána Čišovského, který byl hned u tří branek.

Kouč: Angínu by měl mít Čišovský celý rok

"Marián měl lehkou angínu, takže to chvíli vypadalo, že možná ani nebude moci hrát. Teď po zápase jsem mu říkal, že by možná měl mít angínu celý rok, jestli bude hrát takhle," řekl Vrba. "U něj je to hodně o sebeovládání, že chodí do správných prostorů, nabíhá a nestojí. A samozřejmě také o štěstí, které tentokrát měl," dodal trenér Viktorie.

Za velký Čišovského klad považuje také důraz. "U něj jsme zvyklí, že nedává žádné krásné góly, ale že to tam dotlačí různými částmi svého těla. Jen nám pak musí říct, kterými, protože to často není poznat," dodal Vrba.

Jediným záporem utkání považuje příliš nervózní první poločas. "První rychlý gól nám paradoxně ublížil. Problémem bylo, že hráči začali hrát příliš na jistotu, což nám není vlastní. Stalo se nám něco podobného jako v Příbrami, kde nás ale soupeř za pasivitu potrestal. Kalju takovou sílu jako Příbram nemělo. O poločase jsem hráče rozhodně nechválil, ale ve druhé půli jsme se zlepšili a přidali další tři góly, což bylo velice důležité," hodnotil Vrba.

Reklama

Související témata: