Hlavní obsah

Weiss odchodem šokoval. Místo na Manchesteru United si raději zakope v poušti

Dauhá

V Olympiakosu patřil k oporám. Na podzim pomohl Pireu k postupu do osmifinále Ligy mistrů, kde narazí na slavný Manchester United. Proti Rudým ďáblům si ale nezahraje. Fotbalový záložník Vladimír Weiss ml. upřednostnil nabídku z exotického a slunného Kataru před atraktivními souboji v milionářské soutěži. A fanoušky nejen na Slovensku tím pořádně šokoval.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový záložník Vladimír Weiss v dresu Olympiakosu Pireus.

Článek

Tohle se nečekalo. Slovenský reprezentační středopolař přišel do Pirea v létě z italské Pescary a v Řecku se mu poměrně dařilo. Nastoupil k čtyřiadvaceti soutěžním utkáním. V sedmnácti ligových duelech si připsal na konto pět branek, pět startů zaznamenal v Lize mistrů a proti Paris St. Germain i parádně skóroval.

V přístavním městě ovšem už dál pokračovat nebude. Čtyřiadvacetiletý hráč se totiž nechal zlákat nabídkou lídra katarské ligy, týmem Lekhwiya SC. Velký vliv na jeho přestupu měl také alžírský stoper Madjid Bougherra, s nimž se Weiss poznal během společného angažmá v Glasgow Rangers.

"Obdržel jsem od klubu nabídku a po rozhovoru s Madjidem jsem se rozhodl ji přijmout. Mužstvo bojuje o titul. Věřím, že mu pomůžu k naplnění cílů," uvedl Weiss pro oficiální internetové stránky katarského týmu.

V Kataru zůstane do léta 2018

Nabídka od bohatých katarských šejků musela být finančně opravdu hodně zajímavá. Vždyť Weiss měl v Olympiakosu platnou tříletou smlouvu, která mu běžela od léta 2013, a klub měl velké plány. Po jednadvaceti odehraných kolech má v tabulce jedenáctibodový náskok před PAOK Soluň. Je tak na nejlepší cestě obhájit ligový titul a znovu si zajistit účast v Champions League.

Lekhwiya hraje své zápasy v hlavním městě Kataru Dauhá a trénuje ji Belgičan Eric Gerets. Weiss, syn bývalého kormidelníka slovenského národního týmu, se s klubem domluvil na kontraktu do léta 2018 a oblékat bude dres s číslem 79.

Weiss působil vedle Olympiakosu a Pescary rovněž v Manchesteru City, Boltonu, Glasgow Rangers a Espaňolu Barcelona.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články