Hlavní obsah

Zabiju tě! Šéf PSG po prohře běsnil a dobýval se na rozhodčí, zasahovala ochranka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Realu Madrid předvedli v osmifinálovém šlágru Ligy mistrů proti Paris St. Germain neskutečný obrat. „Bílý balet“ díky hattricku kapitána Karima Benzemy během pouhých 17 minut postoupil do čtvrtfinále a Messiho a spol. poslal domů. Prezident pařížského celku Násir Al-Chelajfí nesl vyřazení velmi těžce a bral ho jako křivdu. Po zápase začal běsnit a dobýval se do kabiny rozhodčích. Podle oficiálního zápisu rozbil vybavení asistenta rozhodčího. Zasahovat musela i ochranka.

Foto: Juan Medina, Reuters

Prezident francouzského klubu PSG Násir Al-Chelajfí (vpravo).

Článek

Hráči PSG dostali míč do sítě soupeře už ve 34. minutě, kdy se trefil Kylian Mbappé, jenže jeho branka nebyla nakonec uznána kvůli ofsajdu. Po pěti minutách se však třiadvacetiletý Francouz trefil po přihrávce Neymara znovu a pařížský celek šel do vedení 1:0.

Sen Pařížanů o čtvrtfinále Ligy mistrů se však rozplynul ve druhém poločase během sedmnácti minut, kdy kapitán „Bílého baletu" Benzema třemi góly zařídil fantastický obrat. Real Madrid nakonec zvítězil 3:1.

Prohru a vyřazení nesl zřejmě nejhůř prezident PSG Al-Chelajfí, který po utkání opustil svou lóži na stadionu a odešel rozzuřený do šatny svých hráčů. Odtamtud se vydal také do kabiny rozhodčích, od kterých se chtěl domáhat vysvětlení údajného faulu na gólmana Donnarummu, který předcházel první domácí brance.

Na dveře nakonec bušil marně, tak vtrhl alespoň do místnosti pro delegáty. Zasahovat musela ochranka a podle některých zdrojů měla být přivolána i policie. Incident je popsán v oficiální zprávě od rozhodčích, která byla zaslána UEFA. „Prezident PSG se choval agresivně a snažil se vtrhnout do šatny rozhodčích. Když ho rozhodčí požádali, aby odešel, udeřil do vybavení asistenta a rozbil ho," stojí ve zprávě.

Chování Al-Chelajfího, kterému hrozí 28 měsíců odnětí svobody kvůli údajným machinacím s vysílacími právy FIFA pro mistrovství světa, je prý zaznamenáno i na videu od jednoho ze zaměstnanců Realu, na kterého katarský podnikatel křičel, že ho zabije. Nahrávku bude zkoumat UEFA, která rozhodne o případném trestu.

Reklama