Hlavní obsah

Začneme útočně, varuje Chelsea kouč Ranieri

TURÍN

Turínský Stadio Olimpico zavalily desítky anglických žurnalistů, mnoho dalších musel Juventus odmítnout. Ostře sledovanou bitvu velkoklubů v Lize mistrů čeká v úterý druhý díl. Patnáct stovek fanoušků Chelsea požene své miláčky vpřed na cestě za postupem do čtvrtfinále.

Článek

Po prvním duelu osmifinále má navrch celek ze západní části Londýna, na Stamford Bridge vyhrál 1:0. Tento výsledek by měl udávat ráz i odvetě. „Budeme hrát ofenzivně, postavíme tři útočníky, chceme dát gól co nejdříve,“ zahání kouč Juventusu Claudio Ranieri obavy fanoušků z defenzivní partie.

Do historických statistik by se ale raději dívat neměl. Juventus totiž neporazil anglický celek v posledních sedmi zápasech, doma jim třikrát za sebou nedal ani gól. Kdo by to měl zlomit? Především ofenzivní ikony „Staré dámy“ Del Piero s Trezeguetem. Oba Ranieri šetřil ve víkendovém turínském derby, dnes na ně bude spoléhat. Větší starosti mu dělá záložní řada, ke Camoranesimu přibyl na marodku se zlomenou kůstkou v noze i Sissoko. Včera už naopak trénoval Zdeněk Grygera, jenž v sobotu absentoval kvůli strženému nehtu na noze.

Starosti má ale i Ranieriho protějšek Guus Hiddink. „Jestli bude Anelka fit? Už trénuje, ale není to jisté,“ tuší absenci útočníka. Chybět mu bude zřejmě i Déco, jeden z hráčů, jejichž jméno se skloňuje mezi kandidáty na post nástupce Pavla Nedvěda v Juventusu.

Palebnou sílu Chelsea ale v poslední době obstarává hlavně Didier Drogba. Forvard z Pobřeží slonoviny pod trenérem Scolarim vadl, ale s nástupem Hiddinka ožil. V posledních pěti zápasech dal tři góly včetně jediné trefy prvního duelu s Juventusem. Pokud se dnes někdo v modrém dresu prosadí, bude střelcem jubilejní 250. branky londýnské Chelsea v evropských pohárech.

Úterní program odvet osmifinále Ligy mistrů (začátky ve 20.45 h)
Juventus Turín–Chelsea (první zápas 0:1, ČT 4), Liverpool–Real Madrid (1:0, ČT 2), Bayern Mnichov–Sporting Lisabon (5:0), Panathinaikos Atény–Villarreal (1:1).
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.