Hlavní obsah

Zalezli jsme, plísní se sparťané. Nikdo z nich však nechápe, proč

Praha

Druhý poločas je možná ještě dlouho bude strašit ve snu. Když už fotbalisté pražské Sparty překonali v prvním poločase nejhorší, začali si vytvářet šance a šli do vedení, po přestávce jako by vypnuli. „Trenér nás v kabině nabádal, ať navážeme na posledních dvacet minut. Nedokázali jsme to a místo toho zalezli,“ líčí záložník Aleš Čermák. Výsledkem je remíza 1:1 se Steauou Bukurešť, což je před odvetou 3. předkola Ligy mistrů vachrlatý výsledek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Bořek Dočkal po remíze se Steauou Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

Druhý poločas, to byl výbuch, pro nějž Letenští těžko hledají vysvětlení. „Snad je to má chyba, že jsem kluky víc nevyháněl. Jenže jsme zalezli - a nevím proč," kroutí hlavou brankář David Bičík, který přitom za ztrátu pole může ze všech nejméně.

„Ani já nevím, proč jsme tak zalezli. Ve druhém poločase byl soupeř silný na balónu a my jen běhali," je rozčarovaný také autor gólu Josef Šural.

„Kdybychom pokračovali tak, jak jsme končili první půli, bavili bychom se teď jinak. Jenže druhá půle dobrá nebyla," kaboní se trenér Zdeněk Ščasný. „Výsledek není pozitivní. Po našem špatném úvodu první půle nás podržel Bičík. Pak jsme vedli a největší chyba v zápase byla, že jsme po úvodním gólu nedali ještě jeden nebo dva," poukazuje kouč.

„Po přestávce jsme nepodrželi balón. Proto přišla střídání, ale ani ta nepomohla. Mrzí mě, že jsme inkasovali z faulu nefaulu, ale tak to bylo. Máme před sebou ještě odvetu, je to pořád otevřené," doufá Ščasný.

„Mám samozřejmě radost z gólu, ale ne z výsledku. Nechtěli jsme obdržet branku a kluci celkem dobře bránili, ale pak to fantasticky trefil z přímáku. V první řadě by ale k takové situaci vůbec nemělo dojít," lituje Šural, jak si český vicemistr výrazně zkomplikoval cestu do play off Ligy mistrů.

Zvládnou fotbalisté Sparty odvetu v Bukurešti a postoupí?
Ano
25,1 %
Ne
74,9 %
Celkem hlasovalo 21232 čtenářů.

Reklama

Související témata: