Hlavní obsah

Záloha Arsenalu s Rosickým a spol. by neuhlídala ani teplou večeři, kritizoval Redknapp

Londýn

Tvrdou kritikou na adresu fotbalistů Arsenalu nešetřil po nečekané porážce 1:3 od Monaka v úvodním osmifinále Ligy mistrů bývalý hráč Liverpoolu a Tottenhamu v roli experta televize Sky Sports Jamie Redknapp. Na mušku si vzal především chaos při bránění v záložní řadě týmu Arséna Wengera.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Zdrcený kouč Arsenalu Arsene Wenger během porážky od Monaka.

Článek

Do základní sestavy Kanonýrů se tentokrát nevešel jinak v solidní formě hrající Tomáš Rosický. Dostal se na hřiště až v 82. minutě už za zoufalého stavu 0:2, přesto jej Redknapp zahrnul do své kritiky.

„Arsenal byl totálně nepřipravený. Nemyslím si, že zrovna Coquelin byl úplně špatný, jenže po žluté kartě byl stažený ze hry. Arsenalu tak zůstal Cazorla, útočně velmi nadaný hráč, Rosický a Oxlade-Chamberlain," rozpovídal se Redknapp ve studiu.

Neuvěřitelně dezorganizovaní

„Tahle záloha by ale neuhlídala ani teplou večeři. Podívejte se na Kondogbia z Monaka, ten byl neuvěřitelný. To je přesně hráč, kterého by Arsenal potřeboval," vyzdvihl expert autora prvního gólu monackého týmu.

V kritice jej ve studiu podpořila i bývalá opora Liverpoolu Graeme Souness. „Byli tak dezorganizovaní. Wenger se snaží hrát ultimátní fotbal, mají spousty kreativních hráčů, kteří chtějí útočit, jenže úspěšné týmy mají různé typy fotbalistů. Je potřeba mít někoho, kdo umí rozbít hru a trochu ulevit tlaku," vytýkal Souness.

„Už jsem to říkal mnohokrát předtím. Proti Arsenalu se hraje až příliš snadno. Docela průměrný evropský tým ho úplně rozmetal," dodal.

Šance Arsenalu na prolomení osmifinálového prokletí v Lize mistrů jsou nyní minimální. V odvetě by musel k postupu Kanonýři vstřelit minimálně tři góly. Redknapp očekává, že rostoucí kritika na hlavu kouče Wengera teď ještě zintenzivní: „Všechno špatné ze strany Arsenalu za posledních pět šest let bylo k vidění nyní v tomto zápase."

Podaří se Arsenalu otočit dvojzápas s Monakem a postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Ano
26,6 %
Ne
73,4 %
Celkem hlasovalo 16715 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.