Hlavní obsah

Zářez jako na skotské ragbisty. Rozhodčí byl naivní a slabý, čertil se Mourinho

Kyjev

Další ztrátu utrpěli fotbalisté Chelsea v Lize mistrů, když na hřišti Dynama Kyjev uhráli jen bezbrankovou remízu. Podle kouče Joseho Mourinha však londýnský klub výrazně poškodil slovinský rozhodčí Damir Skomina.

Foto: John Sibley, Reuters

Slovinský rozhodčí Damir Skomina odmítá protesty Ceska Fábregase v utkání Ligy mistrů mezi Dynamem kyjev a Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Trenér Blues byl přesvědčený, že Skomina měl jednoznačně odpískat penaltu po zákroku domácího Sergeje Rybalky na Ceska Fábregase.

Od anglického svazu dostal Mourinho nedávno za kritiku rozhodčího v přepočtu na koruny téměř dvoumiliónovou pokutu a podmínečný zákaz činnosti, ale, jak vidno, minimálně na mezinárodní scéně od svých zvyklostí rozhodně neupustil.

„Rozhodčí byl naivní a slabý. Tohle byla jednoznačná penalta. Stále mi není jasné, co vlastně při zápase dělá brankový rozhodčí," čertil se ´The Special One´.

Zareaguje UEFA?

„Pokud je výsledek 0:0 a takhle jasná penalta se neodpíská, jde o klíčový moment celého zápasu," pokračoval.

Svoji teorii doplnil o paralelu s nedávným čtvrtfinále MS ragbistů, v němž sudí Craig Joubert mimořádně kontroverzním verdiktem v poslední minutě připravil Skotsko o postup přes Austrálii.

„Vlastně si myslím, že sudí (Skomina) byl velmi dobrý, až na jednu chybu. To máte stejné jako na ragbyovém MS v utkání Skotů. Rozhodčí byl taky velmi dobrý. Ale až na jednu chybu, která připravila Skoty o všechno," srovnával Mou.

Evropská fotbalová unie má od konce utkání 48 hodin na to, aby případně zahájila za kritická slova na adresu sudího s trenérem Chelsea disciplinární řízení, pokud jeho výroky vyhodnotí jako nepřípustné.

Mourinho ale svými slovy možná rozehrál ještě jinou provokaci určenou spíše směrem do Anglie než na mezinárodní scénu. Naprosto stejný výrok, že „rozhodčí byl naivní a slabý", totiž použil po porážce od Chelsea kouč Arsenalu Arsene Wenger, jehož rozčílilo klíčové vyloučení Gabriela po kontroverzním střetu s provokujícím Diegem Costou.

Wengerova slova však zůstala ze strany FA nepotrestaná.

Měl sudí Skomina odpískat po zákroku Rybalky na Fábregase penaltu ve prospěch Chelsea?
Ano
25,8 %
Ne
74,2 %
Celkem hlasovalo 2176 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.