Hlavní obsah

Životní trefa žolíka Krále. Plusové body, chválí Straka gól Realu Madrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu hořký, přesto životní zážitek. Fotbalisté Unionu Berlín hostující na Olympijském stadionu podlehli Realu Madrid 2:3, skončili ve skupině Ligy mistrů poslední a s pohárovou Evropou se loučí. Alex Král ovšem na úterní zápas nikdy nezapomene. Po deseti minutách pobytu na hřišti vstřelil v 85. minutě gól na 2:2. „Nakonec sice prohráli, pro Alexe to však jsou určitě plusové body,“ chválí trenér František Straka ve studiu Nova Sport.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Radost fotbalisty Unionu Berlín Alexe Krále z gólu proti Realu Madrid.

Článek

Žádný kanonýr, naopak sváteční střelec. Pětadvacetiletý český reprezentant dal v ligových soutěžích jediný gól, ještě v sezoně 2017/18 za Teplice. V pohárech na tom byl podobně, dosud jediná branka za Slavii v osmifinále Evropské ligy 2018/19 proti Seville.

Teď si Alex Král polepšil. Když se k němu balon před šestnáctkou odrazil, bez přípravy střelou po zemi gólmana Kepu Arrizabalagu překonal.

„Přišel na hřiště ve fázi, kdy už byli hráči unavení. Průbojnost v sobě ale má. Trefil to perfektně, těžko se to dalo chytat,“ všímá si František Straka.

„Kepa to ani nečekal. Když nevíš, co s míčem, tak vystřel,“ přidává se brankář Kamil Čontofalský.

Sestupem ohrožený Union teď čekají záchranářské práce v domácí soutěži. „Prohráli se vztyčenou hlavou, už je znát rukopis nového trenéra (Nenad Bjelica). Kolik toho ale museli proti Realu naběhat… Teď se musejí zaměřit na bundesligu, nečeká je tam nic lehkého,“ líčí Straka.

Hostující Modrič neproměnil těsně před koncem první půle penaltu, vzápětí domácí Volland otevřel skóre. Přesto nakonec Real vyhrál, dvakrát se trefil Joselu. Bílý balet tak potřetí v historii Ligy mistrů neztratil v základní skupině ani bod.

„Zábavný zápas se spoustou gólů, musel se líbit. V prvním poločase jsme hráli 40 minut dobře a 5 minut špatně. Po přestávce už byl náš výkon lepší, vyhráli jsme,“ cení si trenér Carlo Ancelotti.

Reklama