Hlavní obsah

A teď hrr na tvrdé Skoty, těší se Masopust

Haifa

Hodili všechny komplikace za hlavu. O tři body se sice třásli až do poslední minuty, těsné vítězství 2:1 v Izraeli ovšem čeští fotbalisté uhájili. Díky nim mohou ve středu ve Skotsku zaútočit na první příčku svojí skupiny v Lize národů. „Hodně ubojovaná, důležitá výhra,“ cení si Lukáš Masopust, záložník Slavie.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Lukáš Masopust se snaží zastavit hbitého Manora Solomona z Izraele.

Článek
Fotogalerie

Všechno je jinak. Reprezentanti se ihned po nedělním vítězství v Haifě přesunuli proti plánu zpět do Prahy. Původně měli odletět rovnou do Skotska k dalšímu zápasu, který se bude hrát ve středu v Glasgow.

Místo toho se doma podrobí dalšímu testování na koronavirus. Výsledky budou známy v pondělí večer nebo v úterý. V záloze je připraven náhradní tým složený výhradně z hráčů české ligy pod vedením kouče reprezentační osmnáctky Davida Holoubka.

Šilhavého první garnitura samozřejmě doufá, že jí bude umožněno dokončit říjnovou misi.

Národní tým si připsal ve skupině B2 druhé vítězství a ztrácí bod na vedoucí Skotsko. V Glasgow si tedy zahraje o první místo v tabulce.

„Čekám hodně tvrdý a rychlý zápas. Ještě jsem ve Skotsku nikdy nehrál, takže se hodně těším," říká Lukáš Masopust.

Ubojované výhry jsou důležité

Výkon v Izraeli nebyl oslnivý, tři body se počítají.

„Začali jsme velice dobře, tak jak jsme chtěli. Domácí nám pomohli s prvním gólem, ale pak naše aktivita upadla. Izrael hrál dobře na balonu, po celý zápas. Pak jsme se stáhli a hráli na brejky, hodně ubojovaná výhra. Ale takové jsou ve fotbale hodně důležité," kvituje hráč Slavie.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Radost českých fotbalistů po úvodním gólu v duelu Ligy národů s Izraelem.

Jeho pas se s pomocí domácího obránce dostal k Matěji Vydrovi, jehož gól byl nakonec vítězný.

„Dlouhý balon, Tomáš Souček na mě vyhrál hlavičku a já byl úplně sám, takže jsem měl dost času se vytočit nahoru, kde nabíhal Matěj. Přihrávka na něj se štěstím prošla a on chladnokrevně zakončil," usmívá se Masopust.

Reklama

Související témata: