Hlavní obsah

Anglický kouč Southgate navzdory porážce v Itálii pochválil výkon svého týmu

Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate viděl navzdory porážce 0:1 s Itálií na výkonu svých svěřenců pozitiva. Výběr Albionu neuspěl ani v pátém utkání Ligy národů a kolo před koncem sestoupil z elitní skupiny.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Trenér Anglie Gareth Southgate po zápase proti Itálii.

Článek

"Těžko hráčům něco vyčítat. Měli jsme větší držení míče, více střel na bránu. Po většinu zápasu jsme hráli velmi dobře, ale v poslední třetině hřiště jsme neřešili situace dostatečně kvalitně," řekl Southgate po zápase v Miláně.

Utkání na San Siru rozhodl jedinou trefou v 68. minutě domácí útočník Raspadori. Anglie potřetí za sebou neskórovala, což se jí stalo po 22 letech. Zároveň poprvé od roku 1992 nevyhrála pět soutěžních utkání v řadě.

"Po takovém zápase zajímá každého jen výsledek, ale na našem výkonu jsem viděl spoustu pozitiv. Nicméně reakci fanoušků po porážce rozumím," uvedl Southgate, jenž čelil po závěrečném hvizdu pískotu anglických příznivců.

Vicemistři Evropy po neúspěšné repríze finále posledního Eura ztrácejí čtyři body na třetí Německo, které přivítá v závěrečném duelu ve Wembley. Itálie je o dva body za překvapivým lídrem skupiny A3 Maďarskem a v pondělí v Budapešti si zahraje v přímém souboji o postup do Final Four.

"Uchovali jsme si naději na první místo ve skupině, to je důležité. Navíc jsme porazili jeden z nejlepších týmů světa," ocenil italský kouč Roberto Mancini. "Azzurri" poprvé v historii neprohráli s Anglií šest zápasů za sebou. "Snažíme se zapracovat spoustu mladých hráčů a stále máme své problémy, pro mě je ale klíčový týmový duch a neustálá touha hrát aktivně," dodal trenér mistrů Evropy.

Reklama

Související témata: