Hlavní obsah

Češi? Hlavně ať Rafa vyhraje! Španělé drží s Nadalem, Koke shání svého mazáka Ujfiho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají hned dvě želízka v nedělním ohni. Až budou fotbalisté Španělska večer od 20:45 v pražském Edenu nastupovat v elitní divizi Ligy národů proti české reprezentaci, už budou vědět, jak v Paříži dopadl jejich slavný krajan. Tenista Rafael Nadal odpoledne ve finále Roland Garros dva dny po 36. narozeninách v duelu s Norem Casperem Ruudem zaútočí na svůj 22. grandslamový triumf.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trénink Španělska v Edenu, vlevo je trenér Luis Enrique.

Článek

Rafa je prominentním fanouškem španělské fotbalu, Realu Madrid především. Když si Bílý balet před časem v předstihu zajistil mistrovský titul, měl před utkáním s Espaňolem slavnostní výkop právě Rafael Nadal. Když měl během turnaje v Madridu jít na kurt ve stejný čas, jako Real na trávník proti Manchesteru City v Lize mistrů, museli mu pořadatelé zápas přeložit, aby se pak stihl vydat na Santiago Barnabeu. A když hrál Real vítězné finále s Liverpoolem, Nadal samozřejmě musel být na Stade de France osobně přítomen.

„S Rafou jsme si teď volali. My fandíme jemu a on zase nám, ať v neděli všechno dobře dopadne," usmíval se před sobotním tréninkem v Praze trenér Luis Enrique.

Zatímco se Nadal pokusí v Paříži vylepšit svůj vlastní grandslamový rekord všech dob, fotbalisté La Roja pro změnu potřebují v Edenu napravit ztrátu bodů po čtvrteční remíze 1:1 s Portugalskem.

Český tým chystá proti Španělsku změny v sestavě. Kvůli zranění vypadl další hráčVideo: Sport.cz

„Čekáme hodně náročný zápas. Všechny týmy na elitní úrovni Ligy národů jsou velmi silné. Češi postoupili do skupiny A a hned na úvod ukázali, že mohou porazit kohokoliv. Proti silnému Švýcarsku, nad kterým zaslouženě zvítězili," líčí Enrique.

„Cítíme se ve formě. Proti Portugalsku jsme odehráli dobrý zápas, měli jsme vyhrát. Vytvořili jsme si víc šancí než soupeř, remízy nám je líto. Chceme v Praze tři body, že nám první zápas nevyšel, ještě neznamená, že se nám v dalších nebude dařit líp," přemítá zkušený záložník Koke.

Doma můžeme porazit kohokoliv. Věříme si, to je základ, je přesvědčený Jakub JanktoVideo: Sport.cz

Po telefonu sháněl Tomáše Ujfalušiho, jehož potkal v Atlétiku Madrid.

„Nedávno jsme spolu mluvili. Ptal jsem se ho, jestli přijde na zápas. Vzpomínám na něj moc rád. Byl jsem tehdy ještě hodně mladý. On byl skvělý chlap, o mladé hráče se vždy dobře staral," chválí kapitán Atlétika českého internacionála.

Soupeře respektuje. „Vidíme, jak se Češi prezentují už od EURO. Švýcarsko je silný soupeř, takže je varující, že ho porazili. Pro růst českého týmu je taková výhra důležitá. Ovšem my se budeme chtít prosadit naším fotbalem, naším kombinačním stylem," avizuje Koke.

„Češi mají velice odvážný tým. Zvládají zaplnit prostory v útoku i skvěle bránit. Očekávám, že budou presovat jako proti Švýcarsku. Myslím, že to bude stejně těžký zápas jako proti Portugalsku. Na této úrovni není slabých soupeřů," přidává se trenér Luis Enrique.

Reklama

Související témata: