Hlavní obsah

Další ostuda s dírou v trávníku už nehrozí, ujišťují Rakušané

Páteční zápas Ligy národů mezi rakouskými a francouzskými fotbalisty se uskuteční podle plánu na Happelově stadionu ve Vídni, i když se na něm v pondělním utkání domácího týmu proti Dánsku objevila zhruba dvacet centimetrů hluboká velká díra.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Christopher Trimmel z Rakouska (vlevo) bojuje o balon s Dánem Joakimem Mahlem.

Článek

Stav hřiště posoudili externí specialisté, kteří neobjevili pod hrací plochou žádnou další dutinu. UEFA proto rozhodla, že se na něm duel může odehrát. Dnes na stadionu absolvují oba týmy i tradiční předzápasový trénink. Na utkání s úřadujícími mistry světa se prodalo přes 45 tisíc vstupenek.

I když se zápas nemusel překládat, podle svazového šéfa Gerharda Milleticha nevrhá událost na rakouský fotbal dobré světlo, protože fotografie s dírou v trávníku obletěly celý svět. "Poškodilo to naši image, i když jsme tu jenom v nájmu," řekl agentuře APA. Majitelem Happelova stadionu je Vídeň.

Podle zástupců města se trávník propadl zřejmě vinou předchozího prudkého deště a zvednutí hladiny podzemí vody.

Rakušané chtějí proti Francii navázat na dobrý vstup do Ligy národů, kterou pod vedením nového kouče Ralfa Rangnicka zahájili vítězstvím 3:0 na hřišti vicemistrů světa Chorvatů. S Dánskem doma prohráli 1:2.

Reklama