Hlavní obsah

Deschamps byl po finále Ligy národů na hráče pyšný, hrdost cítil i Enrique

Trenér francouzských fotbalistů Didier Deschamps byl pyšný, že úřadující mistři světa dokázali otočit i finále druhého ročníku Ligy národů se Španělskem a v Miláně zvítězili 2:1. Hrdost na výkon svých svěřenců cítil také kouč poraženého týmu Luis Enrique.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Střelec vítězného gólu Kylian Mbappé líbá pohár pro vítěze Ligy národů.

Článek

Francouzům, kteří v semifinále proti Belgii dotáhli dvoubrankovou poločasovou ztrátu a vyhráli 3:2, se povedl obrat i v nedělním finále na San Siru. Španěly poslal do vedení v 64. minutě Mikel Oyarzabal, ale už za dvě minuty odpověděl Karim Benzema výstavní střelou. Utkání rozhodl v 80. minutě Kylian Mbappé.

"Jsem velmi pyšný a šťastný za své hráče. V obou zápasech jsme prohrávali, ale proti Španělsku jsme rychle vyrovnali. Vedle talentu má tento tým i charakter a správnou mentalitu a já jsem moc hrdý," řekl Deschamps pro web UEFA.com.

"Hrálo se o trofej. Hráči jsou bojovníci stejně jako já. Udělali jsme všechno pro to, abychom se sem dostali. A když jste ve finále, je vždycky lepší zvítězit," doplnil dvaapadesátiletý kouč.

Jeho protějšek Enrique vyzdvihl, že mužstvo "La Roja" v semifinále porazilo poslední evropské šampiony z Itálie 2:1 a krok drželo také s Francouzi. "Oba týmy mohly ve finále zvítězit. Jsem velmi hrdý na hráče v otázce přístupu a odhodlání. Škoda, že jsme nemohli dát fanouškům to, co si zasloužili," prohlásil Enrique.

"Nejenom, že jsme na tomto turnaji vyřadili mistry Evropy, ale odehráli jsme zcela vyrovnaný duel s mistry světa. Měli jsme ve finále déle udržet vedení. Skoro jsme ani nedoslavili vedoucí branku a oni už vstřelili úžasný gól na 1:1," dodal jednapadesátiletý trenér.

Reklama

Související témata: