Hlavní obsah

Emoce naštvaných fanoušků! Hráči Slovanu Bratislava to dostali pořádně sežrat, létaly předměty a pěsti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ostrá zkouška skončila zklamáním, navíc s hořkou příchutí. Slovan Bratislava nezvládl domácí střetnutí 1. předkola Ligy mistrů proti gruzínskému Dinamu Batumi, který dokázal uhrát bezbrankovou remízou i při více než poločas trvající početní nevýhodě. Reakce nespokojených domácích fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat. Z ochozů se ozývalo bučení a pískot, po zápase létaly nadávky i na hráče Slovanu. Krušný den měla také pořadatelská služba.

Foto: TASR

Momentka ze zápasu Slovan Bratislava - Dinamo Batumi.

Článek

Tímhle výkonem si fanoušky rozhodně nezískali. Na stadion si jich přitom na duel 1. předkola Ligy mistrů proti Dinamu Batumi našlo cestu přes 10 tisíc. Ani pěticiferná návštěva ovšem Slovan Bratislava nedotlačila ke kýžené vstřelené brance. Slovenský celek přitom nastoupil v základní sestavě hned s devíti strůjci loňského ligového titulu. Mezi jedenáctku vyvolených se dostaly také dvě letní hvězdy Juraj Kucka a Eric Ramírez. Domácím nepomohlo ani soupeřovo vyloučení z konce prvního poločasu.

Fanoušci tak neúspěch svého milovaného mužstva nesli těžce. Již během zápasu se z tribun ozývalo hlasité bučení, které příznivci doplnili skandováním „Na to se nedá dívat" a „My chceme Slovan". Několik fanoušků se dokonce chytilo kolem ramen a zády se otočilo k hrací ploše. Po zápase zanevřeli i na tradiční děkovačku, místo toho na zelený pažit přiletěly plastové flašky a sklenice.

Dohru to mělo také bezprostředně po zápase. Rozzlobení fanoušci Slovanu se v emocích přesunuli směrem k domácí lavičce, odkud na hráče chrlili jednu nadávku za druhou. Pořádně krušný den měla také pořadatelská služba, která se dostala s domácí skupinou do konfliktu.

S chováním fanoušků bezprostředně po duelu nesouhlasil domácí křídelník Vladimír Weiss mladší. „Kdyby chodili každý zápas, tak bych pochopil, že by dnes křičeli, že chtějí Slovan. Ale tři čtvrtiny z nich tu celou sezonu nebyly, a pak přijdou na jeden zápas. Myslím si, že jsem si za to za minulou sezonu a za to, jak jsme se dnes snažili, nezasloužili. I když náš výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali. Nikdo to ale neodflákl," neskrýval výmluvy dvaatřicetiletý rodák z Bratislavy.

„Neslyšel jsem pokřiky, nevnímal jsem to, nevím o tom. Lidem děkuji, že nás povzbuzovali celý zápas," vyjádřil se trenér Vladimír Weiss starší, který vzápětí dodal. „Ke konci jsem něco zaslechl, ale asi jsme si to za ten výkon zasloužili. Nebyl takový, aby jsme zase přitáhli lidi. Musíme hrát lépe, mít větší kvalitu, než jakou jsme ukázali."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava)

Výmluvy nehledal ani zkušený stoper Guram Kašia. „Rozumím nespokojenosti fanoušků, protože v takových zápasech se očekávají vítězství. Z naší strany to nebylo dostatečně dobré ani v početní výhodě. Dinamo je ale uprostřed sezony, pro nás to byl první zápas po letní přestávce. Potřebujeme víc času," připustil pětatřicetiletý tahoun defenzívy.

Slovan ho ale moc nemá. Odveta, který výrazně udá tón následující sezony, se odehraje již 13. července na vyprodaném dvacetitisícovém stadionu Batumi Stadium.

Reklama