Hlavní obsah

Fotbalovou reprezentaci doplnil Král, Mandous nahradil nemocného Pavlenku

Nominaci české fotbalové reprezentace na červnové zápasy Ligy národů doplnil záložník Alex Král. Brankář Aleš Mandous nahradil nemocného Jiřího Pavlenku. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého má nyní 24 hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Aleš Mandous posílí reprezentaci.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Král v uplynulém ligovém ročníku v dresu londýnského West Hamu, kde hostoval ze Spartaku Moskva, zasáhl pouze do šesti soutěžních utkání. Za národní tým dosud defenzivní záložník odehrál 29 zápasů a vstřelil dva góly. Třicetiletý slávistický gólman Mandous za reprezentaci nastoupil dvakrát.

"Vytížení Alexe Krále ve West Hamu nebylo v uplynulé sezoně takové, jako bychom si my i Alex představovali. Ale víme, že tréninku dával o to víc. Navíc každý den trénoval s hráči, kteří skončili na sedmém místě nejkvalitnější ligy světa," uvedl Šilhavý v tiskové zprávě.

"Chceme ho vidět a mít ho dva týdny v týmu. O svém potenciálu nás v minulosti přesvědčil a všichni mu přejeme, aby pro něj další sezony byly úspěšnější a tím pomohl i reprezentaci," dodal kouč.

Český tým si ve třetím ročníku Ligy národů poprvé zahraje elitní skupinu A a v červnu se představí nezvykle ve čtyřech zápasech. Nejprve 2. června přivítá Švýcarsko a o tři dny později rovněž v pražském Edenu bude hostit Španělsko. Za další čtyři dny nastoupí v Portugalsku a 12. června se představí v odvetě ve Španělsku.

Nominace na Ligu národů s problémy. Chybí čtyři slávisté a řada dalšíchVideo: Sport.cz

Reklama