Hlavní obsah

Hvězda belgické reprezentace De Bruyne si stěžuje: Liga národů je zbytečná, máme málo volna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový reprezentant Kevin de Bruyne se s Belgií připravuje na zápasy červnové Ligy národů. Stejně jako další evropské reprezentanty ho na začátku léta čekají čtyři mezistátní zápasy a nemálo cestování po kontinentu. Třicetiletému záložníkovi Manchesteru City se současný fotbalový kalendář nezamlouvá a raději by čas mezi koncem sezony a startem nové trávil s rodinou. Ligu národů přitom označil za zbytečnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kevin De Bruyne z Belgie během utkání kvalifikace MS 2022 s Českou republikou.

Článek

„Máme jen něco málo přes tři týdny volna během celého roku," nechal se De Bruyne slyšet před pátečním beneluxským derby mezi domácí Belgií a Nizozemskem. Rudé ďábly pak v červnu čekají ještě tři duely skupiny A4, v nichž přivítají Polsko a následně poletí do Walesu a do Varšavy.

De Bruyne by po náročném ročníku raději odpočíval. Stejně jako mnoho dalších fotbalistů ale před volnem musel dát přednost reprezentačním povinnostem. Soutěž pod hlavičkou UEFA přitom autor 19 branek za City z uplynulé sezony označil za zbytečnou a volá po tom, aby si hráči po náročném roku mohli více orazit.

„Pro mě ta soutěž nemá žádný význam, beru to jen jako přípravné zápasy. Všichni jsme měli velmi náročnou sezonu. Jistěže až přijdu na hřiště, budu dělat, co musím, a budu chtít vyhrát. To je ale asi tak všechno, co k tomu můžu říct," posteskl si de Bruyne na tiskové konferenci ke srazu reprezentace.

„Lidé, kteří nejsou profesionálními fotbalisty nemůžou pochopit, jak se hráč po sezoně cítí. Ale to je jedno, stejně nemá smysl k tomu nic říkat, protože se to stejně nezmění," postěžoval si záložník s celkem 88 reprezentačními starty.

De Bruyne nastoupil v sezoně za City k 45 soutěžním utkáním. S Citizens obhájil titul v Premier League. Loni v létě se účastnil EURO, v němž Belgičani ve čtvrtfinále podlehli pozdějším šampionům z Itálie. Během ročníku se ještě s národním výběrem probojoval na mistrovství světa do Kataru.

Reklama