Hlavní obsah

Na Španěly dodatečně povolán slávistický stoper Kúdela. Krejčí a Jemelka v reprezentaci zůstávají

Hned po prvním ze čtyř červnových duelů Ligy národů museli trenéři české fotbalové reprezentace sáhnout k doplnění mužstva. „Jemelka s Krejčím jsou handicapováni zdravotními problémy, takže jsme dodatečně nominovali Ondřeje Kúdelu,“ oznámil dvanáct hodin po čtvrteční výhře 2:1 nad Švýcarskem Šilhavého asistent Jiří Chytrý.

Změna v české fotbalové reprezentaci. Trenéři dodatečně povolali Ondřeje KúdeluVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Slávistický stoper se k mužstvu připojil hned v poledne, takže pro druhý díl Ligy národů v neděli večer v Edenu proti Španělsku už bude samozřejmě k dispozici.

„Samozřejmě že prioritu pro nás představovaly Ondrovy zkušenosti a jeho dobrá výkonnost, kterou ostatně v závěru sezony prokazoval. K tomu všemu je schopen plnit roli lídra řídícího a dirigujícího obranu," vypočítával všechny Kúdelovy plusy asistent Chytrý.

Zdravotní problémy Václava Jemelky a Ladislava Krejčího nechce vedení reprezentace blíže specifikovat, oba dva však na reprezentačním srazu dál zůstávají. Krejčí odehrál ve čtvrtek proti reprezentaci helvétského kříže celý zápas, Jemelka se vzhledem k pokračujícím zravodntím problémům na trávníku v Edenu neobjevil. „Věříme, že budou ještě k dispozici, ale nevíme, jak na to budou a kdy s nimi budeme moci počítat," nechtěl se Chytrý pouštět do spekulací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý a asistent Jiří Chytrý.

Přiznal však, že jejich absence představuje pro trenéry komplikaci.

„Láďa Krejčí vnesl do naší hry rozehrávku levačkou, která nám při zakládání útoků scházela, totéž platí pro Jemelku. Limitovat nás to tedy bude, snižuje to i naši variabilitu při skládání sestavy. Vždy se totiž rozhodujeme nejen podle soupeře, ale i hráčů, které máme k dispozici," potvrzoval Šilhavého asistent u české reprezentace.

Góly byly hodně kuriózní, ale takový vstup do Ligy národů je skvělý, říkají čeští hráčiVideo: Sport.cz

Reklama