Hlavní obsah

Nároďák se slávistickou obranou? Hovorka je připraven

dos, zpSport.cz

Loni koncem října se v Plzni vážně zranil, letos začátkem stejného měsíce by se konečně mohl dočkat debutu ve fotbalové reprezentaci. Slávistický stoper David Hovorka byl s národním týmem několikrát, ještě ani jednou ovšem nenastoupil. „Vždycky jsem snil, že za reprezentaci nastoupím. Uvidíme, snad to vyjde,“ přeje si sedmadvacetiletý obránce před přípravným duelem na Kypru a zápasy v Lize národů v Izraeli a Skotsku.

David Hovorka věří, že se dočká premiérového startu za fotbalovou reprezentaciVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Podivná doba. fotbalisté se mění v mnichy, život kolem pro ně přestává existovat. Slávisté přešli před play off Ligy mistrů do speciálního režimu, vegetovali jen na hřišti a v hotelu. Stejnému režimu podléhají i v reprezentaci.

„Nic lehkého, na psychiku je to náročné. Jste zavření pořád na hotelu. Ale taková je doba, musíme opatření respektovat. Nic jiného nám nezbývá," líčí David Hovorka v rozhovoru pro média.

Fotbalovou reprezentaci čeká na Kypru 800. zápas. Kapitán Dočkal si přeje zopakovat výkon ze SlovenskaVideo: FAČR

Po loňském těžkém zranění kolena se vrátil na hřiště teď na podzim. Pozvánka do reprezentace je pro něj solidní satisfakcí.

„Bohužel mě takové věci potkaly. Musím jít dál. Zranění k fotbalu patří jako jeho daň. Když jsem byl zraněný, hrály se skvělé zápasy. Už je to ale historie a já se chci dívat dopředu. Teď si reprezentaci možná chci o to víc užít."

Program je náročný

Sešívaní by mohli složit kompletní obrannou čtveřici, tedy i s Vladimírem Coufalem, který před pár dny zamířil do Anglie.

„Už kolikrát se mluvilo o tom, že bychom mohli takhle všichni hrát. Ale rozhodnutí je čistě na trenérovi a budeme je respektovat," usmívá se Hovorka.

Jakou sestavu pošle trenér Jaroslav Šilhavý na trávník v přípravném utkání na Kypru?Video: Sport.cz, FAČR

Optimismus je třeba, mužstvo naráží na netradiční překážky. Reprezentace třeba kvůli zpožděným výsledkům pondělního testu na koronavirus začala s přípravou na Kypr až den před zápasem.

„V zápase nás snad takové komplikace neovlivní. Připravujeme se jako na každé jiné utkání, ale program je náročný a veškerá opatření kolem nám ho neulehčují," přikyvuje bývalý hráč Sparty, Hradce Králové, Žižkova, Liberce a Jablonce.

Reklama

Související témata: