Hlavní obsah

Padesát! Je to obrovské číslo. Vždyť za Petra Čecha jsem si připsal tak jeden start za rok, směje se Vaclík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stojí před významným milníkem. Čtvrteční duel v Edenu se Švýcarskem, kterým fotbalová reprezentace vstoupí do Ligy národů A, bude pro brankáře Tomáše Vaclíka 50. zápasem za český národní tým.

Padesátka? Nikdy jsem si nemyslel, že na tohle číslo dosáhnu, těší Tomáše VaclíkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nikdy jsem si nemyslel, že na takové číslo dosáhnu. Byl jsem v reprezentaci pět let s Petrem Čechem, vedle něj jsem udělal průměrně jeden start za sezonu. Padesátka je pro mě obrovské číslo, moc si toho vážím," prohlásil Vaclík na středeční tiskové konferenci v Edenu.

V jubilejním duelu bude čelit spoustě hráčů, se kterými se potkával při čtyřletém působení v Basileji (2014-2018). Nebo v evropských pohárech v dresu španělské Sevilly a nyní řeckého Olympiakosu.

„Švýcarsko jsme si s rodinou zamilovali, narodila se nám tam starší dcera. Strávil jsem v Basileji čtyři roky, potkal jsem se hned s osmi kluky ze současného týmu. Ale hezká je pro mě celá Liga národů, skvěle nám bylo totiž i ve Španělsku," podotkl Vaclík, který za klíčové postavy Švýcarů považuje Shaqiriho a Xhaku.

„Oba mají velkou kvalitu. Jenže vynikající je celý tým Švýcarska, tamní fotbal šel výrazně nahoru. Vždyť Švýcaři se dostali přes Italy na mistrovství světa, hráli i na minulém šampionátu. Zaslouží obrovské uznání a respekt," uvedl 33letý gólman.

Čeští fotbalisté se chystají na Švýcary a Jaroslav Šilhavý vysvětluje nominaci Alexe KráleVideo: Sport.cz

Čtvrteční utkání přirovnává k duelu se Skotskem na loňském Euru. „První zápas ve skupině je vždycky moc důležitý. Zápas se Švýcary může hodně napovědět, jak se skupina bude vyvíjet," řekl Vaclík.

Český celek se sešel poprvé od přípravy ve Walesu na konci března. V Cardiffu se hráči s realizačním týmem loučili v nejistotě, zda se v tomto složení setkají v červnu v Praze. Nakonec se však vedení FAČR s koučem Jaroslavem Šilhavým na prodloužení smlouvy domluvilo. „Můžu mluvit za celou kabinu: jsme rádi, že pokračujeme ve složení, ve kterém spolupracujeme skoro čtyři roky," těší Vaclíka.

Reklama

Související témata: