Hlavní obsah

Reprezentace je kompletní, Plzeň i Slavia dodaly po jedné posile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nikdo se neomluvil, po příjezdu dodatečně povolaného trojlístku je národní tým kompletní. Česká fotbalová reprezentace zahájila přípravu na zápasy Ligy národů proti Portugalsku (24. září, Praha) a Švýcarsku (27. září, St. Gallen). Na srazu už se hlásili i tři hráči, kteří doplnili původní nominaci: Alex Král, Stanislav Tecl a Adam Vlkanova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie Praha se vrací do reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Výjimečný jev. Z nominace, kterou trenér Jaroslav Šilhavý oznámil v úterý, nikdo nevypadl. Kádr tak po doplnění třemi hráči nyní má třiadvacet jmen a je kompletní.

„Už minulý týden jsme avizovali, že počkáme především na to, jak se vyvinou zranění Michala Sadílka a Tomáše Holeše. Nakonec bohužel nemůžeme počítat ani s jedním z nich. Volná místa na soupisce jsme doplnili hráči, které dobře známe, a víme, co od nich můžeme čekat," vysvětluje trenér Jaroslav Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý vysvětluje, proč má v nominaci přednost Jan Kuchta před Stanislavem TeclemVideo: Sport.cz

Útočník Stanislav Tecl je aktuálně nejlepším střelcem Fortuna ligy. V osmi zápasech Slavie dal stejný počet gólů. V původní nominaci před ním dostali přednost sparťan Jan Kuchta, jenž si nedávno odpykával pětizápasový disciplinární trest. Nechybí ani Adam Hložek, kterému se zatím příliš nedaří po přestupu do Leverkusenu.

„Kuchta předvedl při minulém srazu, že dokáže být hodně platným hráčem, na to spoléháme. Standa Tecl je skloňovaný. Jednou je povolaný, nedává góly, pak zase není povolaný. Nominace není úplná, jsou stále tři volná místa. Standa může být povolán na jedno z nich. Navíc Adam Hložek může hrát i ze strany, tím pádem bychom měli jen dva útočníky," naznačoval kouč minulé úterý, že s Teclem počítá.

Střední záložník Alex Král v létě odešel na hostování do bundesligového Schalke, za které v úvodu sezony odehrál šest soutěžních zápasů.

Ondřej Kúdela překvapivě nechybí v nominaci české reprezentace na Ligu národůVideo: Sport.cz

Ofenzivní záložník Adam Vlkanova, který si reprezentační debut odbyl letos v červnu, patří k nejvýraznějším tvářím Plzně, která vede tabulku a navíc hraje Ligu mistrů.

Reprezentace v blížících se zápasech uzavře své premiérové vystoupení v elitní skupině Ligy národů. Aktuálně je v tabulce třetí - bod před Švýcarskem. Mezi nejlepšími týmy Evropy se udrží první tři týmy v každé skupině.

Domácí zápas proti Portugalsku, který se bude hrát ve Fortuna Areně v Edenu, je dlouho dopředu vyprodaný.

Reklama