Hlavní obsah

Reprezentace přišla o dva slávisty i sparťana, objevuje se mladé eso

Praha
Aktualizováno

Improvizace už je podzimním koloritem. Z nominace české fotbalové reprezentace vypadli brankáři Kolář a Nguyen, obránce Čelůstka a záložník Ševčík. Povoláni byli gólmani Koubek a Mandous, Černý a Jemelka. Národní tým se schází v Praze před přípravným zápasem v Německu a duely Ligy národů s Izraelem a Slovenskem. Všichni členové ihned podstoupili testy na koronavirus. Až do oznámení výsledků budou v izolaci v hotelových pokojích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka během tréninku.

Článek

Změny v týmu jsou vynucené. Trenér Šilhavý přišel o slávisty Koláře a Ševčíka, sparťana Čelůstku a libereckého Nguyena.

Jejich místa v týmu zaujmou brankáři Tomáš Koubek a Aleš Mandous, obránce Václav Jemelka a ofenzivní univerzál Václav Černý.

Fanoušci budou nejvíc zvědaví na Černého, který pookřál v barvách Twente Enschede. Třiadvacetiletý útočník a bývalý mládežnický reprezentant skóroval v nizozemské lize čtyřikrát v sezoně, připsal si i stejný počet asistencí. Odměnou mu je premiérová pozvánka do A-mužstva.

Olomoucký Jemelka těsně před koronavirovou pauzou zamířil do Belgie, kde hraje za Lovaň.

S Německem odehrají fotbalisté přípravné utkání ve středu v Lipsku, v neděli v Plzni přivítají v Lize národů Izrael a 18. listopadu tamtéž zakončí druhý ročník soutěže v derby s bývalým federálním partnerem Slovenskem.

Reklama

Související témata: