Hlavní obsah

Také opora opouští národní tým, Šilhavý v nouzi povolává tři další hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Utržila debakl od Portugalců (0:4), navíc přichází o zraněné či nemocné hráče. Fotbalová reprezentace tak v nouzi doplňuje kádr. Do Švýcarska odpoledne ze zdravotních důvodů neodletí trojice Brabec, Jankto a Masopust. Místo nich se k týmu během neděle připojí Ondřej Lingr, Lukáš Provod a Patrizio Stronati. Citelná je hlavně ztráta Jakuba Brabce, který měl řídit obranu. Národní tým nastoupí v úterý ve Švýcarsku, kde musí zvítězit, aby se udržel v elitní divizi Ligy národů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha oslavuje gól během utkání se Zlínem.

Článek

Krutá porážka s Portugalskem a senzační výhra Švýcarska ve Španělsku nebyly v sobotním večeru jediným malérem na cestě za záchranou.

Hned na začátku utkání se zranil klíčový obránce Brabec, který ze hřiště odkulhal a přenechal místo Kúdelovi.

Výsledek mluví jasně. Nehráli jsme vůbec dobře, dělali jsme hodně chyb, litují čeští fotbalistéVideo: Sport.cz

"S Kubou to je asi špatné a vypadá to, že se od mužstva odpojí. Zbývá tedy sedmnáct hráčů do pole a zřejmě někoho ještě povoláme dodatečně. Rozhodneme se definitivně během neděle," tušil hned po utkání trenér Jaroslav Šilhavý.

Již před Portugalskem vyřadilo křídelníka Jakuba Jankta zranění, pravého beka či záložníka Lukáše Masopusta zase viróza.

Volba tedy padla na Patrizia Stronatiho. Bývalý stoper ostravského Baníku působí v maďarském Puskási. Alternativy v záloze pak rozšíří slávisté Ondřej Lingr a Lukáš Provod.

Nebudeme hráče chválit, ví Jaroslav Šilhavý. Individuální chyby, nedisciplinovanost...Video: Sport.cz

Stronati už byl v minulosti do reprezentace dvakrát povolaný, na první start ovšem čeká. Má italského otce, ale od čtyř let žil s matkou v Hlučíně. Provod se vrací poprvé po vážném zranění kolena, kvůli němuž přišel mimo jiné o loňské EURO. Lingr naopak nechyběl na červnovém srazu.

Češi klesli na poslední místo skupiny A2 o dva body za Švýcarsko, takže v úterý na jeho půdě potřebují v závěrečném utkání zvítězit. Mužstvo ještě v neděli před obědem trénuje v Praze a odpoledne se přesune do St. Gallenu. Duel má v úterý výkop ve 20:45.

Reklama