Hlavní obsah

Nedisciplinovanost, špatné výkony, chyby... Chci vědět, co se stalo! kritizuje Šilhavý po debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euforii z vydařeného červnového startu do elitní divize Ligy národů střídá rozčarování. Nepovedený výkon fotbalové reprezentace znamenal vysokou prohru 0:4 s Portugalskem. „Proti nejsilnějším soupeřům je vždy potřeba mimořádný výkon, který jsme ale nepodali,“ kaboní se trenér Jaroslav Šilhavý. Svým svěřencům vyčítá řadu věcí, především nedisciplinovanost, špatné individuální výkony, lehkovážné chyby.

Nebudeme hráče chválit, ví Jaroslav Šilhavý. Individuální chyby, nedisciplinovanost...Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Český tým utrpěl nejtěžší domácí porážku od rozdělení federace. Vyšším rozdílem prohrál národní celek v samostatné historii jen v březnu 2019, kdy utrpěl debakl 0:5 v Anglii.

Jaké máte vysvětlení pro vysokou porážku?

Zápas se nám bohužel nevyvedl. Již v červnu jsme mluvili o tom, že pokud chceme proti takovým soupeřům uspět, musíme podat mimořádný výkon. To se nám nepovedlo. Nehráli jsme dobře, dělali individuální chyby, byli jsme nedisciplinovaní. Proto nakonec takový výsledek. S tím, co jsme předvedli, jsme nemohli pomýšlet na body.

Výsledek mluví jasně. Nehráli jsme vůbec dobře, dělali jsme hodně chyb, litují čeští fotbalistéVideo: Sport.cz

Hrajete o udržení v elitní divizi a před závěrečným utkáním ve Švýcarsku jste klesli na poslední místo ve skupině.

Je to samozřejmě komplikace. Viděli jsem i v domácím zápase, co Švýcaři umí, hráli tenkrát dobře. Jejich sobotní výhra ve Španělsku mě samozřejmě překvapila, ale pokud chceme zůstat v této společnosti, tak u nich musíme vyhrát.

Zlomil se zápas definitivně penaltou, kterou Schick v nastavení prvního poločasu za stavu 0:2 neproměnil?

Bylo by určitě příjemné jít do šatny s kontaktním gólem. Neříkám, že bychom zápas otočili, ale určitě bychom jim ho znepříjemnili. Již před prvním inkasovaným gólem jsme nedali další velkou šanci. Mužstvo jako je Portugalsko si takový náskok už nenechá vzít.

Souhlasíte, že mužstvo nemělo takovou energii jako v předchozích domácích zápasech?

Určitě nebudeme hráče chválit. Společně si všechno vyhodnotíme. V zápase byly špatné a nedisciplinované výkony. Sedneme si k videu, aby se to neopakovalo. S takovým přístupem jsme nemohli pomýšlet na jiný výsledek.

Potvrdily se tak obavy, že řada hráčů neprožívá ideální start do sezony, jejich kluby se trápí a nejsou v tak dobré formě...

Hráčům, které jsme vybrali, věříme, jdou bojovat za Česko. S hráči si určitě sedneme, nechceme, aby se takový výkon opakoval. Chceme vědět, co se stalo. Podle toho se budeme připravovat i na další zápas.

Ronaldo přiběhl na trénink portugalské reprezentace poslední, ale v dobré náladěVideo: Sport.cz

Již před zápasem z týmu vypadli Jankto a Masopust, na začátku odstoupil Brabec. Jak to s ním vypadá? Povoláte další hráče?

S Kubou to je asi špatné a vypadá to, že se od mužstva odpojí. Zbývá tedy sedmnáct hráčů do pole a zřejmě někoho ještě povoláme dodatečně. Rozhodneme se definitivně během neděle.

Když se zranil Brabec, hned jste věděl, že místo něj nasadíte Kúdelu působícího v Indonésii? A jak jste s ním spokojený?

Ondra hraje tento post, takže logická výměna. Indonéská liga se přetřásá, ale Ondru známe. Je zkušený a někdy je důležité, aby tam tak zkušený hráč byl.

Reklama