Hlavní obsah

Snadné vítězství, chutnalo jako med, píšou portugalská média o triumfu nad Čechy

Za snadné vítězství, o němž rozhodly dva geniální momenty, označila portugalská média čtvrteční triumf Cristiana Ronalda a spol. nad českými fotbalisty ve třetím utkání elitní skupiny Ligy národů. Výhra 2:0 nad výběrem trenéra Jaroslava Šilhavého podle nich chutnala jako med.

Portugalci nás nechali nadechnout a my toho patřičně nevyužili, litoval Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

"Bylo to snadné vítězství, které se začalo rodit po více než půlhodině. Náskok vytvořený před koncem prvního poločasu představoval důležitý bonus po změně stran. Se zápasem pod kontrolou a vítězstvím na dosah bylo Portugalsko méně pronikavější a přišlo o část svého lesku, ale nikdy neztratilo kontrolu nad vývojem," uvedlo internetové vydání sportovního deníku A Bola.

"Vítězství nad Českou republikou chutnalo jako med a Portugalsko je díky tomu v čele skupiny se sedmi body," připomněl A Bola.

Portugalci nás nechali nadechnout a my toho patřičně nevyužili, litoval Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

Domácí tým vedený hvězdným kapitánem Ronaldem vstřelil v Lisabonu góly v 33. a 38. minutě. "Pět minut jazzu," charakterizoval povedenou pasáž jiný sportovní deník Record.

První branku zaznamenal Joao Cancelo po přihrávce Bernarda Silvy, kteří zopakovali spolupráci z nedělního duelu proti Švýcarsku (4:0). "Koexistence těchto dvou hráčů Manchesteru City přináší ovoce," napsal Record.

Reklama