Hlavní obsah

Zešílel? Ronaldo předvedl proti Čechům totální úlet. Tohle je strašné, hřímá Poborský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti české reprezentaci se gólově neprosadil a viditelně z toho byl rozhozený. Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Cristiano Ronaldo se tak při vítězství Portugalska v Lisabonu nad týmem kouče Jaroslava Šilhavého 2:0 ve čtvrtečním duelu Ligy národů „zviditelnil“ především brutálním faulem ve skluzu na nohy Václava Jemelky z 52. minuty, za který ale vyfasoval jen žlutou kartu. Nejspíš však měl být rovnou vyloučen.

Portugalci nás nechali nadechnout a my toho patřičně nevyužili, litoval Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Přesvědčen o tom byl ve studiu České televize i bývalý reprezentant Karel Poborský, jenž dal na EURO 96 právě Portugalcům jeden ze svých nejslavnějších gólů.

„Tohle je strašný zákrok. Mě by zajímalo, co by se dělo, kdyby to bylo obráceně. Vůbec nedokážu domyslet, kdyby takhle někdo přejel Ronalda," nechápal Poborský.

„Určitě jasná červená. Natažená noha, do kotníku. Vůbec neucukne z toho souboje, i když vidí, že ten míč už je pryč a nemůže ho hrát. Tohle je na zlomení nohy," hrozil se ve studiu.

Za pravdu mu dal i spolukomentátor a rovněž bývalý hráč národního týmu Erich Brabec. „Když už Ronaldo viděl, že je tam pozdě, tu nohu má stáhnout. Tady je vidět, že ho chce trefit. To měla být červená karta," měl jasno.

„V tuhle chvíli do toho musí vstoupit VAR. Je jedno, jestli je to Ronaldo, nebo kdokoliv jiný. Musí se chránit zdraví hráče. Taky by mě jako Karla (Poborského) zajímalo, co by se stalo, kdyby naši hráči předvedli takový zákrok na Ronalda. Ale těch zákroků se ve druhé půli objevovalo daleko víc. Tam si myslím, že ten slovinský rozhodčí (Matej Jug) do toho měl vstoupit daleko dřív a razantněji," kritizoval Brabec.

I jeho jmenovec Jakub Brabec, jenž Ronalda v zápase uhlídal, připustil, že slavný CR7 mu přišel v utkání dost podrážděný, z čehož nejspíš vyplynul i hororový zákrok.

„Bylo na něm zřejmé, že chtěl dát gól také. Hecoval a hnal spoluhráče, ke konci utkáni mi připadal i dost vzteklý, ale neprosadil se," popisoval dojem z hřiště český obránce z řeckého Arisu Soluň.

Expert ČT Erich Brabec viděl právě v přehnané agresivitě Portugalců největší rozdíl proti Španělům, předchozímu soupeři českého národního týmu, s nímž Šilhavého svěřenci v Praze senzačně remizovali 2:2.

„Španělé presují, ale nefaulují. Portugalci při jakémkoliv náznaku, že se jim soupeř dostane z presinku, to řešili zákrokem na žlutou kartu, aby se mohli zformovat," postřehl.

Měl dostat Cristiano Ronaldo za faul na Václava Jemelku červenou kartu?
ano
94,9 %
ne
5,1 %
Celkem hlasovalo 15935 čtenářů.

Reklama