Hlavní obsah

Sparťanské hvězdy skolil koronavirus! Šilhavému zbylo osmnáct statečných a armáda záložáků

Haifa
Aktualizováno

Zákulisní spekulace se potvrdily. Fotbalové reprezentaci budou kvůli koronaviru v zápase v Izraeli chybět kapitán Dočkal, útočník Hložek, záložník Barák, obránce Novák a gólman Nguyen. Národní tým v neděli ráno oznámil aktuální složení mužstva pro nedělní duel Ligy národů proti Izraeli. Trenér Jaroslav Šilhavý má k dispozici 18 hráčů.

Jak Jaroslav Šilhavý připravuje v Izraeli tým na zápas, když má k dispozici jen zlomek hráčů? Video: FAČR

 
Článek

Do přípravého duelu na Kypru zasáhli až ke konci. Bořek Dočkal a Adam Hložek by téměř jistě v základní sestavě v Izraeli nechyběli. Sparťanské hvězdy ovšem kvůli koronaviru z národního týmu vypadly. Spolu s nimi ještě navrátilec Barák, obránce Novák a brankář Nguyen.

Dalších devět negativně testovaných hráčů se z Kypru přesunulo do Haify, kde bude mít trenér Jaroslav Šilhavý k dispozici 18 hráčů.

A v Praze se zatím armáda 32 záložáků z českých ligových klubů pod vedením kouče Davida Holoubka chystá na variantu, že ke středečnímu utkání do Skotska by musel odletět zcela nový rezervní tým.

"Širší nominace záložního týmu na Skotsko se bude průběžně zužovat. Stále platí, když to hygienická opatření dovolí, že je naším cílem, aby do Skotska letěl původní tým trenéra Šilhavého," hlásí z dějiště nedělního duelu Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.

Hráči povolaní z české nejvyšší soutěže se sešli na hotelu a zatím zůstávají v České republice, kde se připravují pod Holoubkovým vedením pro případ, že by hygienická opatření mezi jednotlivými státy neumožnovala, aby tým, který se v pondělí vrátí z Izraele, cestoval do Skotska na další utkání.

Reprezentace si tak už zvyká na svou armádu záložáků... V širší nominaci figurují jak hráči, kteří už vypomohli v domácím duelu proti Skotsku v Olomouci (1:2), tak řada dalších.

Přepadovka na hotelu v Haifě

Zbytek hráčů, který letěl do Haify dnes ráno, dorazil krátce před 12 hodinou na hotel. Namátková kontrola od UEFA, kterou provádí u všech národních týmů, proběhla naprosto v pořádku a žádné připomínky k opatřením, která nastavila česká reprezentace, nebyly.

Reklama

Související témata: