Hlavní obsah

Trenér slovenských fotbalistů Tarkovič byl po prohře s Kazachstánem odvolán

Pondělní domácí porážka slovenské fotbalové reprezentace s Kazachstánem stála místo trenéra Štefana Tarkoviče. Devětačtyřicetiletého kouče den po prohře 0:1 v utkání Ligy národů odvolal výkonný výbor národního svazu SFZ.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Štefan Tarkovič už není trenérem slovenské fotbalové reprezentace.

Článek

"Důvodem jsou opakovaně nedostatečné výsledky a neuspokojivé výkony, kterými mužstvo nenavázalo na herní projev z podzimu 2021," uvedl svaz na svém webu a oznámil, že ve zbylých dvou zápasech červnového bloku Ligy národů v Ázerbájdžánu (10. června) a Kazachstánu (13. června) povedou mužstvo dočasně pověření Samuel Slovák a Marek Mintál. O trvalém nástupci Tarkoviče rozhodne svaz v létě.

Tarkovič usedl na lavičku národního týmu v říjnu 2020, kdy nahradil odvolaného českého trenéra Pavla Hapala. Ve 22 zápasech dovedl Slováky k osmi výhrám, sedmi remízám a sedmi porážkám. Po nástupu k týmu slavil po úspěchu ve finále baráže v Severním Irsku (2:1) postup na mistrovství Evropy, ale v nevalně rozehrané Lize národů už neodvrátil sestup z divize B do céčka, a to po porážce s českým týmem 0:2.

Na loňském Euru Tarkovičův tým vypadl v základní skupině v konkurenci Polska, Švédska a Španělska a poté neuspěl v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, v níž skončil ve skupině třetí s velkou ztrátou na Chorvatsko a Rusko. V aktuálním bloku zápasů nového ročníku Ligy národů Slováci zvítězili v Bělorusku 1:0, ale v pondělí v Trnavě podlehli stejným výsledkem Kazachstánu.

Reklama

Související témata: