Hlavní obsah

Hanba a historická blamáž, zuří na Slovensku po ostudě. Kouč mluví o osobním ponížení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco český fotbalový národní tým si po výhře nad Švýcarskem a remíze se Španělskem užívá úspěšný vstup do elitní skupiny Ligy národů, sousední Slováci, kteří hrají v této soutěži o dvě úrovně níže, zažili velké fiasko v podobě domácí prohry s Kazachstánem 0:1.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fotbalisté Kazachstánu se v Trnavě radují z výhry nad Slovenskem.

Článek

„Hanba, hanba, hanba," píše například v titulku server deníku SME o propadáku v Trnavě, který zařídil Aslan Darabajev ve 26. minutě

„Na fotbalisty ze střední Asie přitom sázkové kanceláře vypsali kurz 13 ku 1 a ještě se navyšoval. Měla to být jasná záležitost slovenské reprezentace. V C divizi Ligy národů se však zrodilo velké překvapení," uvádí díle SME.

Připomíná také chabou a tichou diváckou návštěvu, která čítala 4160. Fanoušci prý byli hlasitější až v momentě, kdy na své hráče začali pískat.

„Slovensko utrpělo traumatizující porážku," hlásí zase Šport.sk. „Fotbalová reprezentace si připsala jednu z nejnepříjemnějších proher ve své historii," dodává.

S blamáží se jen velmi těžko smiřoval i kouč Štefan Tarkovič.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fotbalisté Slovenska po blamáži s Kazachstánem.

„Hodnotí se mi to velmi těžko. Prohrát doma s Kazachstánem je pro mě osobně velmi ponižující," přiznal.

Pro naštvané fanoušky tak měl pochopení. Když doma prohrajete s Kazachstánem, nečekáte, že vám budou lidi tleskat. Něco takového se stává jen v Maďarsku. Pro mě osobně je frustrace lidí a jejich reakce na základě výsledku pochopitelná," uvedl.

Slováci začali skupinu výhrou nad Běloruskem 1:0 na neutrální půdě v srbském Novém Sadu. Nečekanou domácí porážkou si ale postup ze skupiny, kde figuruje ještě Ázerbájdžán, hned na úvod zkomplikovali.

Reklama

Související témata: