Hlavní obsah

Ukázali jsme charakter, řekl Kane. Rooneyho má na dostřel

Kapitán anglických fotbalistů Harry Kane po šlágru druhého kola Ligy národů v Německu vyzdvihl charakter Albionu, který díky jeho proměněné penaltě z 88. minuty zachránil remízu 1:1. Útočník Tottenhamu si připsal jubilejní 50. reprezentační gól a na historicky nejlepšího anglického střelce Waynea Rooneyho ztrácí už jenom tři branky.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kapitán anglické fotbalové reprezentace Harry Kane zdraví fanoušky po utkání Ligy národů s Německem.

Článek

Vicemistři Evropy v Mnichově odpověděli na úvodní trefu Jonase Hofmanna z 50. minuty a po sobotní porážce 0:1 v Maďarsku ve skupině A3 poprvé bodovali. "Bylo to opravdu důležité pro naši mentalitu. Za nepříznivého stavu jsme ukázali dobrý charakter, vrátili se do zápasu a dosáhli dobrého výsledku," řekl Kane v televizním rozhovoru pro Channel 4.

Ocenil výkon domácího výběru. "Hráli jsme proti výbornému německému týmu. Máme před sebou důležité zápasy, ale mistrovství světa tu bude co nevidět," uvedl Kane. "V poslední půlhodině jsme v Mnichově hráli náš nejlepší fotbal. Škoda, že jsme to nakonec nedotáhli do vítězství," přidal osmadvacetiletý kanonýr.

Teprve jako druhý anglický fotbalista dosáhl hranice 50 reprezentačních branek a v národní tabulce kanonýrů přeskočil legendárního Bobbyho Charltona (49). Rekordman Rooney se zastavil na 53 gólech. "Miluju střílení gólů. Vždycky jsem to měl rád, obzvlášť za svou zemi. Pokaždé, když můžu týmu pomoci, jsem za to rád," dodal Kane, jenž k dosažení milníku potřeboval jen 71 utkání.

Reklama

Související témata: