Hlavní obsah

Vítězství je nejlepší protilék na smutek, řekl Enrique po triumfu v Portugalsku

Podle trenéra španělské fotbalové reprezentace Luise Enriqueho je vítězství nejlepší protilék na smutek. La Roja po nečekané sobotní domácí porážce 1:2 se Švýcary vyhráli v úterý v Portugalsku 1:0 a postoupili do Final Four Ligy národů. Na hřišti rivala z Pyrenejského poloostrova v soutěžním utkání triumfovali poprvé od roku 1934.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Španěl Alvaro Morata se raduje z gólu proti Portugalsku.

Článek

Španělé před zápasem v Braze ztráceli na domácí dva body. Duel pomalu směřoval k bezbrankové remíze a postupu Portugalska mezi nejlepší čtyři celky, v 88. minutě však udeřil Álvaro Morata. "Fotbal je krásný sport a vítězství je nejlepší protilék na jakýkoli smutek. Portugalsko má špičkové mužstvo," citoval web UEFA Enriqueho, jehož svěřenci loni ve finále soutěže podlehli Francii.

"V prvním poločase jsem hodně trval, možná až moc, na držení míče, což jsme splnili. Ve druhém poločase jsem cítil, že gól přijde. Podruhé za sebou jsme mezi nejlepší čtyřkou, z čehož mám velkou radost," uvedl někdejší hráč Realu Madrid a Barcelony, kterou i trénoval. Finále třetího ročníku Ligy národů se uskuteční v červnu příštího roku. Vedle Španělů si účast vybojovali Chorvati, Nizozemci a úřadující evropští šampioni Italové.

Portugalsko neporazilo Španělsko pošesté v řadě. "Největší příležitosti jsme měli my. Nevybavuju si nějakou evidentní šanci Španělů vyjma jejich gólu," konstatoval stoper Rúben Dias. "Měli jsme skvělý přístup a bojovali až do konce. Nemá cenu se dál touhle soutěží zabývat, nyní se soustředíme na mistrovství světa," řekl záložník Rúben Neves.

Domácí trenér Fernando Santos soupeře ocenil. "Španělsko je adeptem na vítězství na světovém šampionátu stejně jako Portugalsko. Před několika dny jim to proti Švýcarsku nevyšlo a teď naopak ano, takový je fotbal," prohlásil.

Reklama