Hlavní obsah

Portugalsko - Švýcarsko 3:1Vše zařídil CR7! Ronaldo zazářil hattrickem, Portugalsko je ve finále Ligy národů

Aktualizováno

Fotbalisté Portugalska postoupili do finále premiérového ročníku Ligy národů. Úřadující mistři Evropy v úvodním semifinále Final Four v Portu porazili Švýcarsko 3:1 díky hattricku hvězdného kapitána Cristiana Ronalda. Svěřenci Fernanda Santose si v neděli zahrají o trofej proti lepšímu ze čtvrteční dvojice Nizozemsko - Anglie.

Foto: Susana Vera, Reuters

Cristiano Ronaldo se postaral o úvodní branku utkání.

Článek
Fotogalerie

Ronaldo poslal Portugalsko do vedení ve 25. minutě z přímého kopu a skóroval hned při svém debutu v Lize národů. Švýcaři, kteří v první půli měli víc střel i častěji drželi míč, krátce před pauzou mohli vyrovnat, ale Seferovicovu ránu zastavilo břevno.

Hosté se dočkali v 57. minutě. Rozhodčí Brych po zhlédnutí videa posoudil sporný souboj Semeda se Zuberem jako penaltový a pokutový kop proměnil Rodríguez, i když brankář Patrício měl k míči hodně blízko.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Domácí William Carvalho v souboji se Švýcarem Stevenem Zuberem

Závěr ale znovu patřil Portugalcům a Ronaldovi. Kanonýr Juventusu Turín se nejprve v 88. minutě prosadil přízemní střelou z první a hned za další dvě minuty přidal pojistku, když se "přešlapovačkou" zbavil bránícího Akanjiho a technicky se trefil k tyči.

Nejlepší střelec v historii portugalské reprezentace si vylepšil bilanci na 88 gólů ve 157. zápasech. Za národní tým čtyřiatřicetiletý Ronaldo zaznamenal šestý hattrick.

Final Four fotbalové Ligy národů v Portugalsku - semifinále:
Portugalsko - Švýcarsko 3:1 (1:0)
Branky: 25., 88. a 90. Ronaldo - 57. Rodríguez z pen.

Reklama

Související témata: