Hlavní obsah

Všechno zlé pryč, smolař z Edenu hlásí velký návrat

Dodatečná pozvánka mu udělala velkou radost. Pětadvacetiletý středopolař pražské Slavie bude fotbalové reprezentaci k dispozici pro úterní duel ve Švýcarsku, kde bude národní tým zachraňovat příslušnost k elitní skupině Ligy národů. Lukáš Provod se vrací do reprezentace poprvé po vážném zranění kolena, kvůli němuž přišel mimo jiné o loňské mistrovství Evropy. Vítěz ankety o nejlepšího hráče české ligy za sezonu 2020/21 naposledy nastoupil za národní mužstvo loni v březnu. Celkem za reprezentaci naskočil do sedmi zápasů, ve kterých dal jeden gól.

Lukáš Provod se vrací do reprezentace. Naposledy za ní nastoupil před rokem a půlVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Všechno zlé pryč. Smolař z Edenu doufá, že pozvánkou do národního mužstva definitivně skončilo jeho náročné období.

„Doufám, že ano. Jsem strašně rád, že jsem se mohl vrátit do reprezentace. A že období, které pro mě bylo hodně složité a plné zranění, už je za mnou. Doufám, že tady klukům budu schopný pomoci," líčí Lukáš Provod ve videonahrávce pro média.

Kvůli operaci s kolenem přišel o loňské mistrovství Evropy, na němž svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého došli až do čtvrtfinále.

Nebudeme hráče chválit, ví Jaroslav Šilhavý. Individuální chyby, nedisciplinovanost...Video: Sport.cz

„Extrémně mě to mrzelo, protože jsem se hrozně těšil. Myslím, že po sezoně, která se mi hodně povedla, bych na EURO jel. Nedalo se ale nic dělat. Koukal jsem u televize doma a fandil. Byl jsem strašně rád za kluky, že se jim tak dařilo. Udělali výsledky, které za mě byly fantastické," vrací se Provod k loňskému roku.

Spoluhráče zastihl po sobotní porážce 0:4 s Portugalskem. „S kluky i s realizačním týmem se znám. Jsem hrozně rád, že jsem se mohl připojit. Myslím, že to žádný problém nebude. Akorát navážeme a dobře se připravíme na zápas," věří Provod.

Výsledek mluví jasně. Nehráli jsme vůbec dobře, dělali jsme hodně chyb, litují čeští fotbalistéVideo: Sport.cz

Za podstatné považuje, že je zase zdravý. „Teď už se cítím stoprocentně fit. Mám za sebou odehrané nějaké zápasy. Klepu na zuby a doufám, že už je špatné období za mnou."

Situace národního týmu je ovšem v Lize národů kritická. Aby se udržel v elitní divizi, musí v úterním závěrečném duelu v St. Gallenu zvítězit.

„Hrozně těžký úkol, protože jak jsme viděli, Švýcaři vyhráli ve Španělsku. To je skoro až nadlidský výkon. Na druhou stranu myslím, že týmy se hrozně vyrovnávají, každý může vyhrát s každým. Takže věřím, že předvedeme dobrý výkon a povede se nám cíl, který máme," neztrácí Provod naději.

Reklama