Hlavní obsah

Vyprodáno! Diváci se polepšili, bitvu se Španělskem sledoval zaplněný Eden

Aktualizováno

Vyprodáme Eden aspoň na Španělsko? Otazník, který se nad českým fotbalem před nedělním šlágrem v Lize národů úpěnlivě vznášel. Čtvrteční návštěva na úvodní duel v elitní divizi totiž byla velkým zklamáním. Vítězství 2:1 nad Švýcarskem sledovalo jen 12 236 diváků. Druhý pokus byl mnohem lepší.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká fotbalová radost po gólu Jana Kuchty v utkání Ligy národů proti Španělsku. Česko poslal do vedení 2:1 a Eden slavil.

Článek

Již sobota naznačovala zlepšení. Fanzóna před stadionem, kde v době tréninku českého týmu koncertoval Žlutý pes, sice byla den před výkopem ještě poloprázdná. Podstatnější bylo, že lístků ubývalo.

„Zbývá posledních asi 1200 vstupenek a čekáme, že bude plný stadion," pochvaloval si Petr Šedivý, mluvčí národního týmu.

V neděli hodinu před utkáním byl ještě optimističtější. „Zbývají už jen desítky lístků."

A opravdu, tribuny se rychle zaplnily. Poloprázdný byl jen sektor pro hosty, Španělsko dorazily do Prahy podpořit přibližně jen dvě stovky fanoušků.

Ostatní tribuny byly mnohem plnější, takže již pět minut před začátkem mohla reprezentace na svém twitterovém účtu oznámit: Vyprodáno!

Deset minut před koncem byla oznámena přesná oficiální návštěva 18 245 diváků, určitě udělá národnímu týmu lepší reklamu než ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: