Hlavní obsah

Amatéři z Martiniku letěli na zápas sedm tisíc kilometrů. A schytali debakl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestíhali, zmohli se na jedinou střelu a schytali dvanáct gólů. Přesto ze hřiště odcházeli jako hrdinové. Amatéry z týmu Golden Lion mimo jejich domovský Martinik znal před víkendem málokdo, ovšem v sobotu si udělali velkou reklamu. Co na tom, že po debaklu 0:12 v Lille vypadli z francouzského poháru. Výsledek pro partu ve svítivě žlutých dresech vůbec nebyl důležitý.

Foto: Profimedia.cz

Navzdory porážce 0:12 v Lille měli hráči Golden Lion po životním zápase na tvářích úsměvy.

Článek

Máte přehled o fotbale na Martiniku? Pokud ne, sotva si to můžete vyčítat. Čarokrásný ostrov v Karibském moři, kde žije zhruba tolik lidí jako v Brně, má pověst turistického ráje, do fotbalové bašty má hodně daleko.

Čistě pro ilustraci, ligu tam hraje šestnáct týmů ve dvou skupinách po osmi. A v posledních dvou sezonách dokráčeli k titulu borci z týmu Golden Lion.

Sváteční duel v Lille pro ně byl za odměnu, i když museli zatnout zuby. Už cesta byla úmorná – jen do Paříže to měli skoro sedm tisíc kilometrů. Počítal se i znatelný teplotní rozdíl, na tropickém Martiniku teď mají přes den ke 30 stupňům. Taky proto výprava vyrazila už v úterý a ještě před pohárovou partií došlo na jedno testovací utkání.

I tyhle příběhy patří ke koloritu francouzského poháru. V této sezoně ho znovu zpestřilo několik týmů ze zámořských území: namátkou dva z Francouzské Guyany, další dva z ostrova Réunion či jeden z Tahiti. Nejdál to dotáhli srdcaři z CS Moulien (souostroví Guadeloupe) a právě Golden Lion, oba kluby skončily mezi 64 nejlepšími.

„Zahráli jsme tak, jak jsme chtěli. S maximální intenzitou, s respektem k soupeři a s ryzí profesionalitou,“ vykládal Paulo Fonseca, trenér Lille, po snadné výhře nad Golden Lion. Pátý tým francouzské ligy už v první půli nastřílel sedm gólů a nakonec si připsal svoje historicky nejvyšší vítězství.

Fanouškům Golden Lion to nevadilo, jeden z nich na tribuně celé odpoledne rozverně vyhrával na pozoun. Když bylo po všem, hráči Lille před odchodem do kabin udělali poraženým čestnou uličku a dlouze tleskali. Bylo za co.

Reklama

Související témata:
Paulo Fonseca