Hlavní obsah

Aplaus i pískot. Loučení Messiho a Ramose s PSG ve stínu gólmana bojujícího o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké loučení hvězd. Lionel Messi a Sergio Ramos v sobotu večer nastoupili k poslednímu utkání v barvách francouzského PSG. Oba muži byli ostře sledovaní a na trávník nastoupili i se svými dětmi. Hlavní pozornost se ale upínala mimo stadion. K brankáři pařížského klubu Sergiu Ricovi, který v nemocnici na jednotce intenzivní péče bojuje o život. Hráči nastoupili v dresech s jeho jménem, i transparenty fanoušků dávaly tušit, co je ústředním tématem posledního zápasu PSG ve francouzské lize. Tým PSG zápas posledního kola prohrál 2:3.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Kylian Mbappé vyjádřil podporu svému zraněnému spoluhráči Sergiu Ricovi.

Článek

Brankář Sergio Rico po utkání, v němž tým PSG oslavil titul, odcestoval do Huelvy, kde se zúčastnil tamní pouti. Při pádu z koně se ale vážně zranil (podle médií si dokonce poranil mozek) a i přes okamžitý transport do nemocnice stále bojuje na jednotce intenzivní péče o život. Gólman nosil na dresu číslo 16, symbolické proto bylo, že se pařížský celek v zápase proti Clermontu dostal do vedení právě v 16. minutě, kdy se hlavou trefil loučící se Sergio Ramos.

Následně se o druhý zářez postaral talentovaný Kylian Mbappé, jenž si poradil s rozehrávkou penalty. Čekalo se, zda nepřenechá exekuci pokutového kopu rovněž se loučícímu Messimu, ale nestalo se. Mbappé si naopak poradil, jak se sluší a patří, a v boji o krále střelců francouzské Ligue 1 si nenechal možnost navýšit skóre ujít. Po vstřelení branky pelášil k lavičce, kde zvedl nad hlavu, jak jinak, dres s číslem 16 a vyjádřil podporu vážně zraněnému spoluhráči.

Do přestávky ale přišel šok, Clermont totiž do pauzy vymazal manko a do kabin se šlo za stavu nerozhodného 2:2, po pauze dokonce šli hosté do vedení. Messi se snažil dát gól, v první půli ale jeho trestný kop těsně minul horní růžek. Po přestávce mu předložil do tutové pozice balon Mbappé, všichni už se chystali na gólové oslavy, Argentinec však levačkou poslal míč mimo tyče.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paris Saint-Germain (@psg)

V nastaveném čase dostal Messi další možnost z trestného kopu, ale gólman Clermontu tygřím skokem zastavil míč mířící do sítě. Po závěrečném hvizdu nepřišly ovace, Messi se smutně odploužil do kabiny. Sezonu zakončil s bilancí 16 vstřelených branek a šestnácti asistencí. Tečku za angažmá v PSG udělal sice ziskem mistrovského titulu, před pískajícími fanoušky ale musel překousnout porážku.

"Všichni jsme tentokrát mysleli na Sergia Rica, ten bojuje tu nejdůležitější bitvu," prohlásil po utkání do televizních kamer Kylian Mbappé, nejlepší střelec Lique 1.

Následně odstartovala na stadionu show, kdy hráči převzali trofej pro vítěze nejvyšší francouzské soutěže. Většina hráčů měla i v tuhle chvíli za pasem dres zraněného brankáře PSG.  Messi nakráčel na plochu po boku Neymara či Mbappého, a když bylo vyvoláno jeho jméno, z hlediště se mísil aplaus i pískot. Kanonýr Mbappé si vysloužil naopak hromové ovace.

"Nebudeme slavit. Byl to hodně náročný týden. Všech se nás to dotklo. Snažíme se od toho na tréninku odpoutat. Sergiovi, jeho matce a ženě posíláme spoustu pozitivní energie," prohlásil trenér PSG Christophe Galtier, který také brzy po ceremoniálu zmizel v útrobách stadionu

Francouzská fotbalová liga - 38. kolo:
Ajaccio - Marseille 1:0 (88. Vidal)
Auxerre - Lens 1:3 (71. Niang - 19. a 48. Claude-Maurice, 78. Openda)
Brest - Rennes 1:2 (36. Belkebla z pen. - 13. a 45.+3 z pen. Bourigeaud)
Lorient - Štrasburk 2:1 (10. a 36. Faivre - 57. Bellegarde)
Monako - Toulouse 1:2 (79. Ben Yedder - 71. Abuchlál, 90.+4 Healey)
Nantes - Angers 1:0 (16. Ganago)
Nice - Lyon 3:1 (5. vlastní Boateng, 28. Laborde, 33. Moffi - 41. Jeffinho)
Paris St. Germain - Clermont 2:3 (16. Ramos, 21. Mbappé - 24. Gastien, 45.+1 Zeffane, 63. Kyei)
Remeš - Montpellier 1:3 (28. Balogun - 54. a 76. Wahi, 59. Nordin)
Troyes - Lille 1:1 (72. Rony Lopes - 52. Diakité).

Reklama