Hlavní obsah

Egyptský fotbalista Nantes dostal pokutu za odmítnutí duhového dresu

Francouzský fotbalový klub Nantes potrestal egyptského útočníka Mustafu Muhamada za to, že odmítl nastoupit v nedělním ligovém zápase, v němž týmy hrály v dresech s duhovými čísly na podporu boje proti homofobii. Vedení klubu dnes oznámilo, že hráči uložilo nespecifikovanou pokutu a celou částku věnuje charitativní organizaci SOS Homofobia.

Foto: Profimedia.cz

Nantes potrestal egyptského útočníka Mustafu Muhamada (ilustrační foto)

Článek

Zástupci Nantes v prohlášení uvedli, že hráč odmítl k utkání proti Toulouse nastoupit z osobních důvodů. Vedení klubu proto zvolilo finanční postih a ujistilo, že bude dál pokračovat v boji proti všem formám diskriminace.

"Respektuji všechna vyznání a všechna přesvědčení. Respekt platí i pro všechny ostatní, ale musí být respektováno také moje osobní přesvědčení," napsal Muhamad na twitteru. "Vzhledem k mým kořenům, mé kultuře a důležitosti mého přesvědčení pro mne bylo nemožné se této kampaně zúčastnit," dodal pětadvacetiletý hráč.

Z podobných důvodů se ve Francii do víkendového ligového kola, které se ve dvou nejvyšších soutěžích neslo ve znamení tolerance, nezapojilo i několik dalších fotbalistů. Jedním z nich byl marocký obránce Toulouse Zakaríja Abuchlál.

Reklama

Související témata: