Hlavní obsah

Fotbalista Atál z Nice už zná trest za sdílení antisemitského videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disciplinární komise francouzské fotbalové ligy suspendovala obránce Nice Jusefa Atála na sedm zápasů za antisemitský příspěvek na sociálních sítích. Sedmadvacetiletý alžírský reprezentant měl už od minulého týdne zastavenou činnost od vedení klubu, které Atála z týmu stáhlo krátce po zveřejnění kontroverzního videa až do odvolání.

Foto: OCG Nice

Fotbaliste Nice Jusefa Atál

Článek

Atál v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás sdílel na sociálních sítích video s antisemitskými výroky palestinského duchovního. Příspěvek následně smazal a za sdílení se omluvil, před trestem ho to ale nezachránilo.

Atálovým případem se ještě zabývá státní zastupitelství v Nice. Fotbalistu vyšetřuje kvůli „obhajování terorismu“ a podezření z veřejného podněcování k nenávisti či násilí na základě náboženství.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.